""Lägg av nu, Lithner!""

Lägg av nu, Lithner, det är våra skattepengar du missbrukar. 1976 hördes stöveltrampet i Dramatens trappor. Mitt under repetitionerna. I går morse stod det fem poliser utanför Stefan Selakovics bostad, Selakovic stod och bytte blöjor på yngsta barnet och måste har trott han befann sig i en Beck-film.
Göteborgs-Postens krönikör Mats Härd går till hårt angrepp mot Lars Lithner, vice chefsåklagare i Västra Götaland.

Härd skriver om vad många reagerar mot, åklagarens uppenbara lockelse att själv synas och att förstora skattemisstankarna mot spelare och ledare i IFK Göteborg till något som kan likna en mordutredning.

”En man som gillar dramatik” fortsätter Härd och skriver ” Polisrazzior i arla morgonstund, säckar med pärmar tas i beslag och i går morse stod det fem poliser utanför Stefan Selakovics bostad, Selakovic stod och bytte blöjor på yngsta barnet och måste har trott han befann sig i en Beck-film eller möjligtvis att det var en förrymd mördare i grannskapet. Nej, det var Lithners trupper ute på uppdrag”.

Härd påminner också om 1876 och vad som skedde på Dramaten: ”Det var väl inte tåspetsgång ut, men inte långt därifrån, Ingmar Bergman hämtades till förhör, misstänkt för skattebrott, friades sedan men begav sig i landsflykt, bitter och besviken på sitt fosterland.

Den möjligheten finns inte för Mats P. Svenska klubbdirektörer är inte högvilt i Europa.
Jag undrar vad Lithner är ute efter. Maximal medial exponering? Jag hittar ingen annan förklaring. Det är Processen i direktsändning”.

”Mats P sattes i häktet. Misstankarna är grovt skattebrott. Alltså inte fara för någon annans liv, risken för att den misstänkte skall fly landet är minimal och bokföringen tog väl Lithners trupper i beslag redan i juni? Så varför denna maktdemonstration?”

Många har reagerat över denne Lars Lithneres beteende. Frågan är hur IFK Göteborg som klubb, stans politiker och inte minst Svensk Fotbollförbundet agerar.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.