Ringholm duckade som en Zlatan

Bosse Ringholm duckade som en Zlatan i glasögon. I stället tog Pär Nuder plats på scenen och förklarade att man med respekt inväntar Idrottsskattekommitténs (puh!) utredning (1 mars 2006) innan några växlar kan dragas på det inträffade.
I Svenska Dagbladet skriver krönikören Jan Majlard om idrottens kommande villkor och vad regeringen kan tänkas vilja göra åt saken.

”Det var inte lika lättklätt och uppsluppet som vid gårdagskvällens Fotbollsgala på Hovet när interpellanten Roger Tiefensee vid lunchtid reste sig i sin riksdagsbänk.

Centerpartiets ekonomiske talesman, med rötterna i Eskilstunas handboll och speedway, undrade vilka åtgärder vederbörande statsråd ämnar vidta för att förbättra villkoren för idrottsrörelsen och föreningslivet i Sverige.

Spörsmålet var en följd av de skattemässiga gråzoner som på senare tid uppdagats inte minst i idrottsministerns egen klubb Enskede IK”.

Majlard konstaterar också:
”Regeringen påminner faktiskt på så sätt en hel del om Riksidrottsförbundet, vars Östersundsfödda ordförande inte kan sägas ha gett de jämtländska OS-planerna någon som helst support.

Det är okej om Statskontoret efter noggrann utvärdering avråder, men att lokala Lisa med färskt RF-mandat låter tystnaden tala är märkligt.

Plågas Karin Mattsson månne av minnen från uppväxten till den grad som Jan Guillou beskrev från sin helvetstid på privatskolan Solbacka? Gillar hon inte vinteridrott? Eller har andra mer subtilt, ondsinta krafter slagit bo i hennes hörselgångar?

Frågan slog mig vid åsynen av all pompa och ståt bredvid Nynäsvägen i går kväll: vad har fotbollen att tjäna på att Sverige skulle söka – och få! – ett OS.
Inte ett smack. Frågan kan omformuleras: vad har fotbollen i stället att förlora?”

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.