Skivbolagen slåss om VM-låt

VM-deltagandet i Tyskland nästa sommar har redan börjat. Ekonomiskt. Svensk fotboll håller på att bärga skörden redan dryga halvåret innan grödorna är färdigodlade. Orsaken är de enorma marknadsförväntningarna.
Detta avslöjar Magasinet Fotboll i sitt senaste nummer. Framför allt slåss alla stora skivbolag om rätten att få producera den officiella svenska VM-låten.

”- Skivindustrins förväntningar är oerhört höga. Man tror att dagens landslag kan prestera ett av de bästa VM-resultaten någonsin, säger Petri Lundén på Talent Trust.

Han förhandlar för Svenska Fotbollförbundets räkning om rättigheterna att göra den officiella VM-låten. Och bolagen står på kö: Warner Music, Universal, Sony BMG och Bonnier Amigo konkurrerar alla stenhårt om att vinna den matchen och lanserar kända artister, grupper eller stjärnkonstellationer.

- Musikindustrin har kapitulerat för fotbollens storhet, menar Lundén. Fotbollen erbjuder en extremt intressant marknadsföringsmaskin, inte minst det faktum att fansen ”tar över” låten. En VM-succé kommer att vara liktydig med en superhit.

Troligtvis kommer detaljerna att klarna först en bit in på det nya året, och själva låten att släppas mitt på våren. Sannolikt blir 2006 års låt den mest inkomstbringande någonsin för fotbollen. Särskilt vid framgång på planen – och då lär även den annars blödande skivindustrin göra en bra affär.”

Deltagarbonusen blir den största intäktskällan för svensk fotboll, men rader av marknadsavtal kommer att tillföra förbundet stora inkomster, erfar Idrottens Affärer.

”Ju närmare vi kommer VM-premiären den 9 juni, desto mer kommer Sverige att tapetseras med olika kampanjer där det svenska landslaget står i fokus. SIA Glass kommer att lansera en speciell fotbollsglass som man hoppas ska bli sommarens storsäljare, en DVD om Sveriges väg till Tyskland produceras, VM-lott, badlakan – ja, konsumtionsvaror inom de mest skiftande branscher kommer att ha VM-anknytning”, skriver Magasinet Fotboll

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.