Lill-Lövis vill bidra till ny stjärna

Stefan "Lill-Lövis" Johansson kommer till Bilsalongen i Stockholm som 50-åring. Men han är fortfarande en tävlingsförare – och han skulle gärna vilja lotsa in en svensk i motorsportens allra mest fartfylld salonger. Där krävs kontakter som i sin tur ger nödvändiga pengar.
Annons
Stefan "Lill- Lövis" Johansson kommer till Bilsalongen i Stockholm som 50-åring. Men han är fortfarande en tävlingsförare – och han skulle gärna vilja lotsa in en svensk i motorsportens allra mest fartfylld salonger. Där krävs kontakter som i sin tur ger nödvändiga pengar.

Stefan "Lill- Lövis" Johansson ska köra fem deltävlingar i GP Masters-serien, där före detta f1-förare gör upp och prestigen styr... I planeringen ingår också inhopp i den amerikanska Grand Am-serien för sportvagnar. Förmodligen blev det också en medverkan i klassiska Le Mans 24-timmars.

- Tyvärr blir det inte i ett helsvenskt team som jag hade hoppats. Jag hade långt gångna kontakter med bland annat Kenny Bräck, men tiden blev för knapp. Det krävs mycket stålar för att få till en sådan satsning, minst tio miljoner kronor, säger "Lill-Lövis" till Svenska Dagbldet.

Men till 2007 har han lovat sig själv att fixa möjligheterna. Han vill också bidra till att en svensk  kan starta i formel 1.
- Absolut. Det finns definitivt tre-fyra förare som skulle kunna greja det, säger han.

Nu skärper Björn Eriksson och Riksidrottsförbundet rösten och kravet på regeringen. RF gör bedömningen att den ekonomiska effekten för idrottsrörelsen ligger mellan fyra och sex miljarder kronor för 2021. Till regeringen lämnas därför idag krav på ekonomiskt stöd för kompensation och omställning för idrottsrörelsen på minst två till fyra miljarder kronor beroende på utvecklingen av pandemin och dess konsekvenser under 2021.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Stockholm Challenge är nytt i fotbolls-Sverige. Det handlar om ett gemensamt initiativ av AIK, BP, Djurgården och Hammarby. Syftet och målsättningen är en  försäsongsturnering, Stockholm Challenge, och propaganda för damfotboll i Stockholm. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.