Redhawks gigantiska underskott

Malmö Redhawks är tillbaka i hockeyns elitserie. Men priset är högt, skyhögt.Utan Percy Nilsson som stadig finansiär är det frågan om klubben ens har överlevt. 28 miljoner kronor saknas för säsongen 2005/2006.
Malmö Redhawks är tillbaka i hockeyns elitserie. Men priset är högt, skyhögt.
Utan Percy Nilsson som stadig finansiär är det frågan om klubben ens har överlevt. 28 miljoner kronor saknas för säsongen 2005/2006.

Ingen annan klubb har skuldsatt så enormt mycket och ingen annan klubb hade väl heller klarat en sådan smäll.
Förklaringen stavas - Percy Nilsson.
– Malmö Redhawks kommer inte att gå med underskott. Det är det primära. Att det sedan kostar mig lite pengar stör mig inte. Jag har så att jag klarar mig ändå, säger Percy Nilsson i Aftonbladet.

Karln är makalös, det finns ingen annan av hans sort. Hans intresse för Redhawks, hans sympati och hans tålamod är värt guld för Malmö och regionen.
Sedan är det ju också så att han har ett affärsintresse också. Hylliearenan med hall, affärscentrum, hotell och boende är en miljardsatsning som inte får gå om inte. En förutsättning var just att Malmö återkom i hockeyns elitserie.
Därför kan Hylliegruppen rädda klubben.
– Hyllie-gruppen med Percy Nilsson i spetsen går in och ger oss kapitaltillskott för att vi ska klara av ett nollresultat, säger Mats Engstrand, Redhawks ordförande.
Percy Nilsson och hans olika bolag hjälper Malmö med 28 miljoner kronor och därmed är elitlicensen säkrad.

Hur kan då ett sådant gigantiskt minus uppstå?
  – Vi har haft höga kostnader för spelare och ledare samtidigt som intäkterna inte hängt med, säger Mats Engstrand.
När Malmö Redhawks trillade ur elitserien för ett år sedan tog styrelsen beslutet att satsat på en omedelbar återkomst, vilket innebär att bra spelare köptes in. Inte minst sedan Percy Nilsson gett klartecken för den linjen.
Men 28 miljoner i minus…
– I den summan ligger även de sista surdegarna från en skattetvist. Men ska man gå upp till elitserien så kostar det. Vi hade inte någon annan väg att välja. Att spela i allsvenskan är mycket arbetsamt ekonomiskt. Tv-avtalet i allsvenskan gav oss 300 000 kronor – i elitserien får vi i höst 16–18 miljoner kronor, säger Mats Engstrand.
  
Eller som Percy Nilsson uttrycker det:
– Vi har varit rätt duktiga på att köra ned varumärket Malmö Redhawks ganska bra, marknadsvärdet har sjunkit. Det har gjort att vi inte haft så mycket intäkter, säger Percy Nilsson, hedersordförande i Malmö Redhawks.

Läs mer

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.