Redhawks gigantiska underskott

Malmö Redhawks är tillbaka i hockeyns elitserie. Men priset är högt, skyhögt.Utan Percy Nilsson som stadig finansiär är det frågan om klubben ens har överlevt. 28 miljoner kronor saknas för säsongen 2005/2006.
Annons
Malmö Redhawks är tillbaka i hockeyns elitserie. Men priset är högt, skyhögt.
Utan Percy Nilsson som stadig finansiär är det frågan om klubben ens har överlevt. 28 miljoner kronor saknas för säsongen 2005/2006.

Ingen annan klubb har skuldsatt så enormt mycket och ingen annan klubb hade väl heller klarat en sådan smäll.
Förklaringen stavas - Percy Nilsson.
– Malmö Redhawks kommer inte att gå med underskott. Det är det primära. Att det sedan kostar mig lite pengar stör mig inte. Jag har så att jag klarar mig ändå, säger Percy Nilsson i Aftonbladet.

Karln är makalös, det finns ingen annan av hans sort. Hans intresse för Redhawks, hans sympati och hans tålamod är värt guld för Malmö och regionen.
Sedan är det ju också så att han har ett affärsintresse också. Hylliearenan med hall, affärscentrum, hotell och boende är en miljardsatsning som inte får gå om inte. En förutsättning var just att Malmö återkom i hockeyns elitserie.
Därför kan Hylliegruppen rädda klubben.
– Hyllie-gruppen med Percy Nilsson i spetsen går in och ger oss kapitaltillskott för att vi ska klara av ett nollresultat, säger Mats Engstrand, Redhawks ordförande.
Percy Nilsson och hans olika bolag hjälper Malmö med 28 miljoner kronor och därmed är elitlicensen säkrad.

Hur kan då ett sådant gigantiskt minus uppstå?
  – Vi har haft höga kostnader för spelare och ledare samtidigt som intäkterna inte hängt med, säger Mats Engstrand.
När Malmö Redhawks trillade ur elitserien för ett år sedan tog styrelsen beslutet att satsat på en omedelbar återkomst, vilket innebär att bra spelare köptes in. Inte minst sedan Percy Nilsson gett klartecken för den linjen.
Men 28 miljoner i minus…
– I den summan ligger även de sista surdegarna från en skattetvist. Men ska man gå upp till elitserien så kostar det. Vi hade inte någon annan väg att välja. Att spela i allsvenskan är mycket arbetsamt ekonomiskt. Tv-avtalet i allsvenskan gav oss 300 000 kronor – i elitserien får vi i höst 16–18 miljoner kronor, säger Mats Engstrand.
  
Eller som Percy Nilsson uttrycker det:
– Vi har varit rätt duktiga på att köra ned varumärket Malmö Redhawks ganska bra, marknadsvärdet har sjunkit. Det har gjort att vi inte haft så mycket intäkter, säger Percy Nilsson, hedersordförande i Malmö Redhawks.

Läs mer

Nu skärper Björn Eriksson och Riksidrottsförbundet rösten och kravet på regeringen. RF gör bedömningen att den ekonomiska effekten för idrottsrörelsen ligger mellan fyra och sex miljarder kronor för 2021. Till regeringen lämnas därför idag krav på ekonomiskt stöd för kompensation och omställning för idrottsrörelsen på minst två till fyra miljarder kronor beroende på utvecklingen av pandemin och dess konsekvenser under 2021.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Stockholm Challenge är nytt i fotbolls-Sverige. Det handlar om ett gemensamt initiativ av AIK, BP, Djurgården och Hammarby. Syftet och målsättningen är en  försäsongsturnering, Stockholm Challenge, och propaganda för damfotboll i Stockholm. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.