Tre åtalas i IFK Göteborg

Åtalen i IFK Göteborgshärvan är färdiga och gäller:Mats Persson, före detta klubbdirektör: Grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll. Jan Nilsson, före detta kassör: Grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll. Stefan Selakovic, spelare: Grovt penninghäleri, medhjälp till försvårande av skattekontroll.
Annons
Åtalen i IFK Göteborgshärvan är färdiga och gäller: 
Mats Persson, före detta klubbdirektör: Grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll.
Jan Nilsson, före detta kassör: Grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll.
Stefan Selakovic, spelare: Grovt penninghäleri, medhjälp till försvårande av skattekontroll.

Åklagaren har avslutat förundersökningen och på torsdag i nästa vecka ska de tre i IFK Göteborg åtalas.
Åtalspunkterna är inte fastställda, men förundersökningen handlar om dessa brottsmisstankar, skriver Göteborgs-Posten.

- Jag har väl ingen annan kommentar än att jag fått meddelande om att det skulle vara en presskonferens nästa torsdag klockan 13.00 med överåklagare Gunnar Stetler, säger advokat Per E Samuelsson, Mats Perssons juridiska ombud.
- Man behöver inte vara någon Einstein för att räkna ut att min klient blir åtalad. Det är ingen överraskning för oss, men hoppas på motsatsen.

- Det är absolut inget brott begånget, fortsätter Samuelsson. Mats Persson har anställts i Blåvitt, gått till jobbet, gjort sitt jobb och inte tjänat en spänn. Han har fått delegationsbeslut från styrelsen, som det heter, hur han skall sköta sitt jobb. Det är bara att konstatera att nu när det börjar blåsa snålt så vill styrelsen inte stå för det delegationsbeslut de har gett honom.

Stefan Selakovic är spelaren som nu utpekas som åtalad.
- Jag är inte säker på att det väcks åtal mot Stefan. Min uppfattning är att Stefan är oskyldig, säger advokat Jonas Nilsson, IFK-spelarens juridiska ombud.

Mer om Göteborgshärvan
Stefan bedyrar sin oskuld

RF-ordförande Björn Eriksson får svidande kritik för sitt sätt att leda landets största folkrörelse. I spetsen för attacken står Hockeyförbundets ordförande, Anders Larsson, som tillsammans med tio ytterligare specialförbund lämnat in  en motion till kommande RF-stämma i Uppsala i maj.

I en lång krönika på Hockeyförbundets hemsida svingar Larsson vilt mot RF och dess ordförande.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Inte en dag utan nyheter och spekulationer runt när, var hur  ishockey-VM ska spelas. Till Belarus vill ingen, men det är värre med beslut. Internationella Ishockeyförbundet har beslutsvånda Belarus. Men nu gör en dansk journalist, Klaus Zaugg, ett avslöjande. Denne man ska ha tillgång till exklusiva uppgifter och hävdar med bestämdhet att Danmark, Lettland och Slovakien tar över som arrangör.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.