Dählie är nye fastighetskungen

Han blev kungen av skidor, snart är han kungen av Åre. Björn Dählie syns allt mera i den skidmetropolen och bygger allt mera i samhället. Det handlar om investeringar om flera hundra miljoner kronor.
Annons

Han blev kungen av skidor, snart är han kungen av Åre. Björn Dählie syns allt mera i den skidmetropolen och bygger allt mera i samhället. Det handlar om investeringar om flera hundra miljoner kronor. 

Han har förvaltat den rikedom han fick under åren som etta i skidspåren. I Norge har han framför allt investerat i fastigheter och sedan ett drygt år har han också tebalerat sig i åre. 

-Byn har det mesta att erbjuda, säger tidernas mest merittyngda längdåkare, till och med mer framgångsrik än Gunde Svan. - Jag funderar faktiskt på att skaffa mig något eget fast boende här. 

Han inledde med det så kallade Dähliehuset där han på kort tid sålde slut de 13 exklusiva lyxlägenheterna vid gamla järvägsstationen. Nu lägger han pengar och tid på en tomt på 4 000 kvadratmeter intill hotell Diplomat.

- Vi börjar bygga i höst men gör uppehåll under VM så att vi inte stör med byggtrafik under VM-veckorna, säger Björn Dählie till Dagens Nyheter. 

Just VM i februari nästa år fokuserar intresset till Åre. Och uppenbarligen finns det gott om människor med pengar. Det råder rena Stockholmspriser på kvadratmeterna, men ingen låter sig hejdas. Stora våningar finns det gott om köpare till.

 

Läs mer!

Nu skärper Björn Eriksson och Riksidrottsförbundet rösten och kravet på regeringen. RF gör bedömningen att den ekonomiska effekten för idrottsrörelsen ligger mellan fyra och sex miljarder kronor för 2021. Till regeringen lämnas därför idag krav på ekonomiskt stöd för kompensation och omställning för idrottsrörelsen på minst två till fyra miljarder kronor beroende på utvecklingen av pandemin och dess konsekvenser under 2021.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Stockholm Challenge är nytt i fotbolls-Sverige. Det handlar om ett gemensamt initiativ av AIK, BP, Djurgården och Hammarby. Syftet och målsättningen är en  försäsongsturnering, Stockholm Challenge, och propaganda för damfotboll i Stockholm. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.