HIF tjänar pengar på Henke

Henke Larsson ville hem till Helsingborg och klubben lyckades ordna en finansiell lösning som gjorde övergången möjlig. Pengar som dock HIF är på väg att hämta hem. När han gör allsvensk come-back på måndag mot Häcken vallfärdar folk till Olympia. Över 17 000 biljetter är sålda till matchen.
Annons

 

Henke Larsson ville hem till Helsingborg och klubben lyckades ordna en finansiell lösning som gjorde övergången möjlig. Pengar som dock HIF är på väg att hämta hem. När han gör allsvensk come-back på måndag mot Häcken vallfärdar folk till Olympia. Över 17 000 biljetter är sålda till matchen.

Med hjälp av extraläktare kan klubben ta emot 17 100 åskådare i stället för de 16 700 som är max vid högriskmatcher. Det blir alltså fullknökat på måndag på Helsingborgs underbara arena.

Man får gå tillbaka till 1993 för att hitta samma fina publiksiffror. HIF var då nykomling i allsvenskan och mötte favoriten IFK Göteborg. En av spelarna i HIF hette då Henrik Larsson, 13 år yngre än i dag. Nu sluts cirkeln.

Därtill är tröjan med nr 17 och namnet Larsson den mest åtråvärda i HIF:s shop. Tröjförsäljningen går strålande och ger HIF nya intäkter.

RF-ordförande Björn Eriksson får svidande kritik för sitt sätt att leda landets största folkrörelse. I spetsen för attacken står Hockeyförbundets ordförande, Anders Larsson, som tillsammans med tio ytterligare specialförbund lämnat in  en motion till kommande RF-stämma i Uppsala i maj.

I en lång krönika på Hockeyförbundets hemsida svingar Larsson vilt mot RF och dess ordförande.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Inte en dag utan nyheter och spekulationer runt när, var hur  ishockey-VM ska spelas. Till Belarus vill ingen, men det är värre med beslut. Internationella Ishockeyförbundet har beslutsvånda Belarus. Men nu gör en dansk journalist, Klaus Zaugg, ett avslöjande. Denne man ska ha tillgång till exklusiva uppgifter och hävdar med bestämdhet att Danmark, Lettland och Slovakien tar över som arrangör.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.