Obol-duon ger nytt löfte

Vi finner det olämpligt att bara sända vårt juridiska ombud löd meddelandet med tillägger i faxet till Finansinspektionen (Fi) att de redan tidigare via fax har svarat på många frågor och hoppas att de därmed har gjort rätt för sig. Därför blir Obol-männen Bo Johansson och Jan Saradlic polisanmälda.
Annons

”Vi finner det olämpligt att bara sända vårt juridiska ombud” löd meddelandet med tillägger i faxet till Finansinspektionen (Fi) att de redan tidigare via fax har svarat på många frågor och hoppas att de därmed har gjort rätt för sig. Därför blir Obol-männen Bo Johansson och Jan Saradlic polisanmälda.

 

- Vi lämnar in en anmälan på fredag till Luleås polismyndighet, säger Aktiespararnas Gunnar Ek till Aftonbladet.De uteblev till tisdagens möte med Finansinspektionen, men få om ens någon trodde att Obols företrädare Bo Johansson och Jan Saradlic skulle dyka upp.

 

- Jag hade blivit förvånad om de hade infunnit sig i Stockholm. Obol-personerna försöker vinna tid, sa Ek efter att det hade blivit känt att strax innan mötet kom ett fax där Bo Johansson lät meddelade att både han och Saradlic hade fullt upp med kundsamtal i Tyskland. De gick inte heller att nå dem via telefon.

 

Gunnar Ek och Aktiespararna gör nu en polisanmälen.

 

- Det mesta är klart i anmälan, vi ska bara göra vissa justeringar innan den lämnas in. Det blir troligtvis på fredag. Vilken rubricering som anmälan får kan jag inte uttala mig om, men bedrägeri måste ligga nära till hands, säger Ek.

 

Påföljden för bedrägeri är böter eller fängelse i upp till sex år, enligt vad Aftonbladet uppger.

Ek vill att polis och ekobrottsmyndigheten tillsammans med Finansinspektionen gör en rejäl utredning om Obol. Frågan är hur många privatpersoner och bolag som har investerat pengar i företaget och vilka belopp det handlar om.

 

I Luleå uppges det finnas åtta spelare som har trott på fonden och tillsammans satsat flera miljoner. En basketsupporter till Norrköpings Dolphins har uppgett att bara han själv tog 500 000 kronor av sina sparade pengar och att han också känner flera andra människor som trodde obetingat på Obol.

 

Obol-männen Bo Johansson och Jan Saradlic håller sig undan. Nu står hoppet till den 30 december då de ska komma till Sverige. Det skrev Bo Johansson i faxet till Finansinspektionen som hoppas på att utredningen ändå ska vara klar ett par veckor in på 2007.

Nu skärper Björn Eriksson och Riksidrottsförbundet rösten och kravet på regeringen. RF gör bedömningen att den ekonomiska effekten för idrottsrörelsen ligger mellan fyra och sex miljarder kronor för 2021. Till regeringen lämnas därför idag krav på ekonomiskt stöd för kompensation och omställning för idrottsrörelsen på minst två till fyra miljarder kronor beroende på utvecklingen av pandemin och dess konsekvenser under 2021.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Stockholm Challenge är nytt i fotbolls-Sverige. Det handlar om ett gemensamt initiativ av AIK, BP, Djurgården och Hammarby. Syftet och målsättningen är en  försäsongsturnering, Stockholm Challenge, och propaganda för damfotboll i Stockholm. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.