Obol-duon ger nytt löfte

Vi finner det olämpligt att bara sända vårt juridiska ombud löd meddelandet med tillägger i faxet till Finansinspektionen (Fi) att de redan tidigare via fax har svarat på många frågor och hoppas att de därmed har gjort rätt för sig. Därför blir Obol-männen Bo Johansson och Jan Saradlic polisanmälda.
Annons

”Vi finner det olämpligt att bara sända vårt juridiska ombud” löd meddelandet med tillägger i faxet till Finansinspektionen (Fi) att de redan tidigare via fax har svarat på många frågor och hoppas att de därmed har gjort rätt för sig. Därför blir Obol-männen Bo Johansson och Jan Saradlic polisanmälda.

 

- Vi lämnar in en anmälan på fredag till Luleås polismyndighet, säger Aktiespararnas Gunnar Ek till Aftonbladet.De uteblev till tisdagens möte med Finansinspektionen, men få om ens någon trodde att Obols företrädare Bo Johansson och Jan Saradlic skulle dyka upp.

 

- Jag hade blivit förvånad om de hade infunnit sig i Stockholm. Obol-personerna försöker vinna tid, sa Ek efter att det hade blivit känt att strax innan mötet kom ett fax där Bo Johansson lät meddelade att både han och Saradlic hade fullt upp med kundsamtal i Tyskland. De gick inte heller att nå dem via telefon.

 

Gunnar Ek och Aktiespararna gör nu en polisanmälen.

 

- Det mesta är klart i anmälan, vi ska bara göra vissa justeringar innan den lämnas in. Det blir troligtvis på fredag. Vilken rubricering som anmälan får kan jag inte uttala mig om, men bedrägeri måste ligga nära till hands, säger Ek.

 

Påföljden för bedrägeri är böter eller fängelse i upp till sex år, enligt vad Aftonbladet uppger.

Ek vill att polis och ekobrottsmyndigheten tillsammans med Finansinspektionen gör en rejäl utredning om Obol. Frågan är hur många privatpersoner och bolag som har investerat pengar i företaget och vilka belopp det handlar om.

 

I Luleå uppges det finnas åtta spelare som har trott på fonden och tillsammans satsat flera miljoner. En basketsupporter till Norrköpings Dolphins har uppgett att bara han själv tog 500 000 kronor av sina sparade pengar och att han också känner flera andra människor som trodde obetingat på Obol.

 

Obol-männen Bo Johansson och Jan Saradlic håller sig undan. Nu står hoppet till den 30 december då de ska komma till Sverige. Det skrev Bo Johansson i faxet till Finansinspektionen som hoppas på att utredningen ändå ska vara klar ett par veckor in på 2007.

Nästan 130 miljoner kronor kommer nu i coronastöd till knappt 2000 föreningar och 31 specialidrottsförbund  

Det är gott nog och skänker tröst för januari och februari, men fortfarande saknas besked från regeringen om mars

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

Trots att Sveriges kvinnliga idrottare gång på gång visar framgångsrika resultat så är forskningen på området kvinnors träning starkt eftersatt i förhållande till hur mycket forskning som bedrivs på mäns idrottande. Och just i dag,på Kvinnodagen, vill SOK förstärka resurserna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Prioritet Finans är en av idrotts-Sveriges största sponsorer. Nu har vd:n Nils Wiberg sagt ja till ytterligare en stor satsning. Han startar Team Prioritet som blir nästa steg i en strategi att finansiera idrotten via förebilder för att inspirera barn och unga till en aktiv livsstil. Ett antal individuella idrottare med potential är utvalda och först ut är medeldistanslöparna Simon Sundström och Andreas Kramer.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Bekräftelsen från IFK Göteborg dröjer, men på onsdagseftermiddagen gick Sportbladet ut med att IFK Göteborg har klart med stjärnspelarna Marcus Berg och Oscar Wendt.

IFK Göteborg ska ha säkrat ytterligare två hemvändare som innebär att laget förstärks avsevärt.