Obol-duon ger nytt löfte

Vi finner det olämpligt att bara sända vårt juridiska ombud löd meddelandet med tillägger i faxet till Finansinspektionen (Fi) att de redan tidigare via fax har svarat på många frågor och hoppas att de därmed har gjort rätt för sig. Därför blir Obol-männen Bo Johansson och Jan Saradlic polisanmälda.
Annons

”Vi finner det olämpligt att bara sända vårt juridiska ombud” löd meddelandet med tillägger i faxet till Finansinspektionen (Fi) att de redan tidigare via fax har svarat på många frågor och hoppas att de därmed har gjort rätt för sig. Därför blir Obol-männen Bo Johansson och Jan Saradlic polisanmälda.

 

- Vi lämnar in en anmälan på fredag till Luleås polismyndighet, säger Aktiespararnas Gunnar Ek till Aftonbladet.De uteblev till tisdagens möte med Finansinspektionen, men få om ens någon trodde att Obols företrädare Bo Johansson och Jan Saradlic skulle dyka upp.

 

- Jag hade blivit förvånad om de hade infunnit sig i Stockholm. Obol-personerna försöker vinna tid, sa Ek efter att det hade blivit känt att strax innan mötet kom ett fax där Bo Johansson lät meddelade att både han och Saradlic hade fullt upp med kundsamtal i Tyskland. De gick inte heller att nå dem via telefon.

 

Gunnar Ek och Aktiespararna gör nu en polisanmälen.

 

- Det mesta är klart i anmälan, vi ska bara göra vissa justeringar innan den lämnas in. Det blir troligtvis på fredag. Vilken rubricering som anmälan får kan jag inte uttala mig om, men bedrägeri måste ligga nära till hands, säger Ek.

 

Påföljden för bedrägeri är böter eller fängelse i upp till sex år, enligt vad Aftonbladet uppger.

Ek vill att polis och ekobrottsmyndigheten tillsammans med Finansinspektionen gör en rejäl utredning om Obol. Frågan är hur många privatpersoner och bolag som har investerat pengar i företaget och vilka belopp det handlar om.

 

I Luleå uppges det finnas åtta spelare som har trott på fonden och tillsammans satsat flera miljoner. En basketsupporter till Norrköpings Dolphins har uppgett att bara han själv tog 500 000 kronor av sina sparade pengar och att han också känner flera andra människor som trodde obetingat på Obol.

 

Obol-männen Bo Johansson och Jan Saradlic håller sig undan. Nu står hoppet till den 30 december då de ska komma till Sverige. Det skrev Bo Johansson i faxet till Finansinspektionen som hoppas på att utredningen ändå ska vara klar ett par veckor in på 2007.

Riksidrottsförbundet har svarat på regeringens remiss  om ett nytt regelverk med tuffa begränsningar av allmänna sammankomster och matcher. Björn Eriksson, RF:s ordförande, är i till vissa delar positiv till förslagen från regeringen men han ser mycket olika på vissa delar och önskar  förtydliganden på flera punkter. 

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tisdags morse rasade taket till Berners bilhall i Östersund. Människor som befann sig bland bilarna flydde ut när takkonstruktionen började knaka, och ingen människas skadades lyckligtvis.

Nu pågår röjningsarbetet och en av de ledande personerna är Thomas Wassberg och hans klubb, Åsarna IK.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.