Ett mygel utan gränser

Spelarna måste tjäna 50 miljoner om året skattefritt, biljetterna måste kosta 500 kronor styck, agenterna måste få miljonprovisioner, klubbarna måste börsintroduceras och – för att uppnå allt detta – bara måste man manipulera, ljuga och fuska, på alla nivåer. Alltifrån spelarnas filmningar till pamparnas domarpåtryckningar.

”Spelarna måste tjäna 50 miljoner om året skattefritt, biljetterna måste kosta 500 kronor styck, agenterna måste få miljonprovisioner, klubbarna måste börsintroduceras och – för att uppnå allt detta – bara måste man manipulera, ljuga och fuska, på alla nivåer. Alltifrån spelarnas filmningar till pamparnas domarpåtryckningar”.

 

Allt mera framkommer om myglet och brottsligheten inom italiensk fotboll. I Aftonbladet skriver Jennifer Wegerup om hur ”När började vi andra acceptera att det här är spelets regler? Som om det vore naturlagar som inte går att ändra”.

Luciano Moggi, Juventus förre klubbdirektör, framstår som gudfadern när den italienska polisen nu tränger allt djupare in i en värld där det tycks saknas gränser. Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola  trixar och fixar och ser inget som omöjligt visar polisens hemliga telefonavlyssningar.

 

Som Wegerup skriver: ”utan tvivel är Zlatans talang främsta anledningen till att han kommit till storklubbarna. Men utan en skicklig agent, med få skrupler men desto fler viktiga kontakter, kunde det ändå slutat annorlunda”.
Bara det att Raiola uppmanat Zlatan att göra sig omöjlig i tidigare klubbar eller att Raiola tjänade 46 miljoner kronor när Zlatan gick till Inter.

Polisens inspelningar från avlyssnade samtal blir nu offentliga och människor får höra om ett häpnadsväckande spel bakom galleriet.

 

Läs mera!

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.