Degerfors skapar riskbolag

Ralf Edström och Tord Grip är ett par av 150 aktieägare i nya Degerfors Spelarinvest AB där en miljon kronor utgör aktiekapital och cirka 150 aktieägare.

Ralf Edström och Tord Grip är ett par av 150 aktieägare i nya Degerfors Spelarinvest AB där en miljon kronor utgör aktiekapital och cirka 150 aktieägare.

 

Spelarinvest AB är ett riskkapitalbolag som ska investera och finansiera spelarinköp i Degerfors IF.

– Bolaget är helt fristående från Degerfors IF, och Spelarinvest kan inte äga några spelare. Det är Degerfors IF som värvar och äger spelarna, framhåller klubbens ordförande Lars-Erik Dalin till Nya Wermlandstidningen.

Schönning  
– Det första etappmålet är nått och vi har därmed påbörjat den långsiktiga satsningen på att göra Degerfors IF till i första hand ett stabilt superettanlag. Målet för Spelarinvest är att ge valuta både på plan och till aktieägarna och jag ser med stor tillförsikt på det här samarbetet, säger Lars Schönning, Spelarinvests interimsstyrelses ordförande.
Just nu parkerar Degerfors på jumboplatsen i Superettan. Ändå är inte några spelaraffärer aktuella.
Eventull vinst vid spelarförsäljning ska delas mellan Spelarinvest och Degerfors IF. Men hur den vinstfördelningen ser ut beror på hur kontrakten är skrivna.
– Varje spelaraffär är unik och därför kan vi inte säga exakt hur vinsten fördelas mellan föreningen och bolaget. Det kan variera från gång till gång, säger Lars-Erik Dalin.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.