Obol-mannen ringde!

I snart ett halvår har Obol-männen Bo Johansson och Jan Saradlic hållit sig undan – till alldeles nyligen då Bo Johansson kontaktade Svante Lindqvist, känd musiker i Luleå. - Han ringde mig. Han lät stukad och bedrövad. Jag kände knappt igen honom på rösten, säger Lindqvist.

I snart ett halvår har Obol-männen Bo Johansson och Jan Saradlic hållit sig undan – till alldeles nyligen då  Bo Johansson kontaktade Svante Lindqvist, känd musiker i Luleå.

- Han ringde mig. Han lät stukad och bedrövad. Jag kände knappt igen honom på rösten, säger Lindqvist.

 

I början på december avslöjade Norrbottens-Kuriren Obol många märkliga fakta i det s k finansbolaget. Huvudmännen Bo Johansson och Jan Saradlic valde att lämna Sverige och uppgifter har gjort gällande att de har vistats i Tyskland.

Misstankarna om brott blev allt starkare och myndigheter och press har förgäves försökt få kontakt med dem, men utan resultat. Några pressmeddelanden och skrivelser till Finansinspektionen är allt vad som har kommit fram.

Musikern Svante Lindqvist har kunnat följa rapporteringen om Obol. Han har läst om vad vännen Bo Johansson misstänks ligga bakom. Döm om förvåningen då Johansson plötsligt ringde Lindqvist.

- Han sa att han var i Tyskland, precis som han har sagt tidigare. Han sa också att han skulle höra sig av längre fram, men det har han inte gjort, säger Svante Lindqvist till Norrländska Socialdemokraten.
De förde inga diskussioner om Obol.
- Nja, inte direkt. Han lät snarast rädd. Jag tror att han känner sig lurad.
Lurad, av vem?
- Ja, säg det. Det är sådant man bara kan spekulera om.

Svante Lindqvist och Bo Johansson träffades när de båda arbetade på Föreningssparbanken i Luleå. Dessutom hade de musiken gemensamt.

- Det jag kan säga är att jag aldrig har haft några problem med Bo Johansson. Han har alltid gjort rätt för sig gentemot mig och jag har många positiva upplevelser tillsammans med honom. Han är en duktig gitarrist och en bra sångare.
Svante Lindqvist berättar i Norrländska Socialdemokraten att han själv har besökt Bo Johansson på vingården i Toscana.
- Jag vet att Bo Johansson var mycket stolt över sina kontakter med hockeyspelarna Mikael Renberg och Andreas Johansson, menar Lindqvist som ändå vill ge en positiv bild av Obol-mannen.
- Jag kan bara hoppas att det ska gå bra för honom, att han tar sig helskinnad ur det här. Jag tycker faktiskt synd om honom, säger Lindqvist.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.