Spelaragent i dubbla roller

Härvan runt Luleå Hockey, Obol Investment och Mikael Renberg växer. Nu framkommer att Renbergs agent Dan Lundström har tjänat stora pengar på ett samarbete med Bo Johansson. Då var de affärskompanjoner, i dag är de osams efter att Johansson anmält Lundström för utpressning.

Härvan runt Luleå Hockey, Obol Investment och Mikael Renberg växer. Nu framkommer att Renbergs agent Dan Lundström har tjänat stora pengar på ett samarbete med Bo Johansson. Då var de affärskompanjoner, i dag är de osams efter att Johansson anmält Lundström för utpressning.  

 

Norrbottens-Kuriren har fått tillgång till dokument som visar att Dan Lundström har haft fyra procents provision på hockeyspelares pengar som placerades i Obol. Samme Lundström har dessutom agerat som kontaktperson mellan Luleå Hockey och Bo Johansson.
Dan Lundström har, enligt dokumenten, haft en dubbelroll, dels som spelaragent och dels som förmedlare när han kvitterat ut provision när spelare placerat pengar i Obol.

 

Norrbottens-Kuriren har också fått se ett mail, där Lundström skriver:

"Det är inlevererat sek. 1.104.216 kronor till Obol från Luleå Hockey och Skellefteå under sep/okt. 4% på detta blir 44.169 kronor. Kan vi ordna detta på samma sätt som förra gången" skriver Dan Lundström till Obols servicekontor i Örebro.
Samma summa, 44 169 kronor, har sedan Dan Lundström kvitterat ut på dåvarande Föreningssparbanken. Tidningen har en kopia både på det bankuttaget och fler andra transaktioner.

Hur mycket Lundström har tjänat är okänt men det handlar om ett antal belopp mellan cirka 25 000 kronor och 135 000 kronor, totalt över en miljon kronor.

- Det är korrekt att jag erhållit pengar av personen Bo Johansson och ingen annan än Bo Johansson. I övrigt har jag inga kommentarer, säger Dan Lundström till Kuriren.
Har du blivit hörd av ekobrottsmyndigheten?
- Ja, det har jag. Men som sagt, i övrigt har jag inga kommentarer.

 

Norrbottens-Kuriren avslöjar också att Lundström frågat om Obol om ett arvode för att sköta det administrativa och praktiska vid ett sponsoravtal mellan Luleå Hockey och Obol. Det ska ha skett 2005 då Dan Landström och Bo Johansson samarbetade.

De har tillsammans med ytterligare en person ägt ett bolag som hette New Line Corporation Ltd som senare skiftade namn till EMG.
Men några månader senare blev de osams. Så pass att Bo Johansson polisanmälde Lundström för utpressning. En förundersökning inleddes, men avslutades den 23 augusti 2006.

Nu är de huvudpersoner i ett nytt drama.

Läs mera

 

 

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.