""Största skandalen i Brynäs historia""

I tidningar, i tv, på radion, i klassrum, på mataffärer och sist men inte minst på isen. Grejen med min man är att han tycker verkligen att det är roligt, att spela hockey är fortfarande det bästa han vet! Han är stolt över att representera Brynäs! Tina Sjödins öppna brev i tidningen Arbetarbladet i Gävle får alla spelare och klubbansvariga i hockey-Sverige att reagera.

”I tidningar, i tv, på radion, i klassrum, på mataffärer och sist men inte minst på isen. Grejen med min man är att han tycker verkligen att det är roligt, att spela hockey är fortfarande det bästa han vet! Han är stolt över att representera Brynäs! ”

Tina Sjödins öppna brev i tidningen Arbetarbladet i Gävle får alla spelare och klubbansvariga i hockey-Sverige att reagera.

 

Tommy Sjödin är Mr Brynäs. Att han har passerat 40 har han ingen som helst betydelse. Han är klubben främste back och främste spelare och har så varit i flera år.

Ändå erbjuds han en sämre lön och nonchaleras av klubben främst representerad av klubbdirektör Kent-Åke Eriksson och sportchef Micke Sundlöv .

- Ta det erbjuds eller…

Tommy Sundin har fått ett ultimatum.

I Arbetarbladet säger Tommy Sjödin:

- Förhandlingarna har dragit ut på tiden alldeles för länge. Jag har velat ha klart vad tjänsten innebär. Det har varit viktigt för mig att redan nu veta vad jag ska syssla med. Det handlar om trygghet för mig och för min familj att kunna planera för tiden efter att min karriär är slut, säger Tommy.
Bakgrunden är att han sedan tidigare är lovad tjänsten som sportchef, ett jobb förre målvakten Micke Sundlöv skött så bra sedan några år att inte Sjödin är aktuell längre.

I det läget har han fått erbjudandet om att bli biljettförsäljare.

 

Journalister, sponsorer och supporters reagerar nu över det sätt som Brynäs behandlar en av föreningens största spelare genom alla tider.

Tina Sjödin, gift med Tommy, skriver:

”Det går bra för Brynäs nu, man har en ny arena, ekonomin är bättre, sponsorer finns - vi har en ny ledning och allt ser lovande ut för framtiden. Han har ett roligt jobb som väntar efter karriären, men han har fortfarande mer att ge. Ett år till på isen innan skridskorna läggs undan. Motivationen är på topp och förhandlingar inleds men då börjar det.

Sportchefen har redan överskridit budget - det finns inga pengar till en löneförhöjning. Budskapet är klart och tydligt - samma lön som förra året eller inget spel! Konstig förhandling kan tyckas, samt väldigt orättvis när det visar sig att minst fem andra spelare har bättre betalt. Hur kan det finnas pengar till att betala sämre spelare mer i lön? Svaret blir att det är ju hans åsikt att han anser sig vara bättre än dom andra. Dessutom har han sin tjänst, eller hur är det nu egentligen?

Det är ju hans tjänst nu - han som sitter och "förhandlar"?! Okej, det gäller att tänka om, det blir några sömnlösa nätter, det måste finnas en lösning. Han erbjuder sig att sänka sin avtalade lön som blivande sportchef för att i stället få en rättvis lön som spelare nu. Dumt kan tyckas men han vill ju så gärna spela ett år till!

Den här gången sker förhandlingen direkt med klubbdirektören och han säger blankt nej. Bittert och tungt, men okej, allt har ett slut. Det kanske är dags att inleda en ny fas, men det är då det verkliga hugget kommer. Det blir inte tal om att arbeta som sportchef, han ska börja sälja biljetter! Han anses inte vara kompetent för sin tjänst trots skriftligt avtal, och detta kommer att bestridas rättsligt om så krävs. Han ska utbildas i tre år, och erhålla mindre än hälften av sin avtalade lön under denna tid. Efter det är jobbet som sportchef hans. Ursäkta om jag skrattar nu, och det är det sista jag vill - för vad är det som säger att blir så? Ett nytt avtal eller deras ord kanske?”

 

Arbetarbladets hockeykrönikör Bengt Persson skriver:
”Att bara komma på något så dumt som att han ska sälja biljetter!!!!!
Det är horribelt.
Tommy var lagets bäste back i vintras. Därefter ska han ha betalt.
Ge Tommy den lön han begär. Erbjud honom en meningsfull och välbetald tjänst i organisationen om ett år.
Tommy är en positiv och intelligent människa. Det lär inte vara några problem att skapa en tjänst som passar honom.
Jag lär aldrig förlåta Brynäs om Tommy skiter i allting och bara drar. Det vore den största skandalen i Brynäs historia”.

 

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.