Thomas Ravelli förhördes

Rättegången i den s k Blåvitthärvan fortsätter i Göteborg. På onsdagen var Thomas Ravelli kallad som före detta styrelseledamot. Han hävdade att han inte kände till något om övergångssummor och att på åklagarens fråga om det fanns någon i styrelsen som läckte till media svarade Ravelli: - Jag fick den känslan, men jag dementerar att det var jag.

Rättegången i den s k Blåvitthärvan fortsätter i Göteborg. På onsdagen var Thomas Ravelli kallad som före detta styrelseledamot. Han hävdade att han inte kände till något om övergångssummor och att på åklagarens fråga om det fanns någon i styrelsen som läckte till media svarade Ravelli:

- Jag fick den känslan, men jag dementerar att det var jag.  

 

Annars har det förekommit uppgifter om att flera personer i klubbledningen kände till turerna bakom värvningarna av Peter Ijeh och Stefan Selakovic. Sådana vittnesmål kommer både från förre klubbdirektören Mats Persson och förre kassören Jan Nilsson.

Nu påstår även IFK Göteborgs ekonomichef Lena Mattsson och klubbens tidigare skatteexpert Ingemar Olsson det samma.

Ingemar Olsson är skatteexperten som påstås vara den som ligger bakom den s k ”skattelösningen”. Själv menar han att han ville hjälpa till, men nu har blivit utsedd till syndabock.

Jan Nilsson hävdar han aldrig gett aktier till Peter Ijeh om han inte fått klartecken från den "erkänt duktige skatteexperten".  
- Jag är väldigt irriterad över att jag blivit indragen i den här historien. Jag var själv misstänkt under nio månader. Det har varit mycket besvärande. Hade jag fått veta förutsättningarna hade det varit stopp och nej. Det är solklart, säger Ingemar Olsson i Göteborgs-Posten.

 "Jag är en syndabock" 

"Flera visste vad som skedde"

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.