Riskkapitalisten kräver pengar

Riskkapitalisten Bengt Adolfsson blev Helsingborgs räddning. Det var han som ställde upp när den ekonomiska krisen var som störst och det var han som finansierade spelarköp. Men nu är Adolfsson och HIF oense.

Riskkapitalisten Bengt Adolfsson blev Helsingborgs räddning. Det var han som ställde upp när den ekonomiska krisen var som störst och det var han som finansierade spelarköp. Men nu är Adolfsson och HIF oense.

 

Adolfsson kräver Helsingborg på flera miljoner kronor av de pengar som klubben har tjänat på att hyra ut Henrik Larsson och Andreas Granqvist. Men HIF vägrar att betala.

Adolfsson hjälpte klubben under återuppbyggnaden och såg till att Henrik Larsson kunde återvända i fjol. I gengäld skulle Adolfsson få del av intäkterna vid spelarförsäljningar och europeiskt cupspel.

Men ersättningen har uteblivit och nu Adolfsson söker framför allt del av kakan från uthyrningen av Henrik Larsson och Andreas Granqvist. De ansvariga i klubben menar att vid såväl affären med Larsson och den med Granqvist rör det sig inte om en försäljning.
- Jag hoppas att vi kan hitta en lösning, det är ynkligt om man inte kan göra det. Deras advokat och min advokat får ta tag i det, säger Bengt Adolfsson
.


Bengt Adolfsson äger via sitt bolag HIF Support KB 80 procent i Henrik Larsson och 20 procent i Andreas Granqvist. Adolfsson vill ha sin, enligt honom, beskärda del av uthyrningspengarna.
- Vi har bara påtalat vad vi tycker är rimligt och fair. Jag hoppas fortfarande att det här kan lösa sig utan att ta rätten till hjälp, säger Bengt Adolfsson till Helsingborgs Dagblad.

 

Adolfsson tillbakavisar uppgifter som gör gällande att han kräver tio miljoner kronor. Han hävdar dessutom att det inte är själva pengarna det rör sig om.
- Det vi håller på med ska vara kul. Vi hoppades på ett bra samarbete som skulle gagna alla. Det har inte lämnats in några papper på stämningsansökan som det pratats om. Jag hoppas bara att de tar vår utsträckta hand, men vi har fått indikationer på vad de (HIF:s styrelse) tycker, säger Adolfsson till Helsingborgs Dagblad.

 

Samtidigt står det klart att Wigan köper loss Andreas Granqvist och därmed ska ersättningen till Adolfsson utgå enligt uppgörelsen.

Läs mer

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.