Nya krav på NHL-klubbarna

200 000 dollar i ersättning för varje spelare som värvas. Och till OS och VM måste spelare släppas. Nu är det tänkt att NHL-klubbarna ska uppföra sig i fortsättningen.

200 000 dollar i ersättning för varje spelare som värvas. Och till OS och VM måste spelare släppas. Nu är det tänkt att NHL-klubbarna ska uppföra sig i fortsättningen.

 

Europas sex största ishockeynationer, med undantag för Ryssland, har kommit överens med NHL om ett nytt avtal gällande spelarövergångar.

- Det känns skönt att avtalet nu formellt är klart, säger Svenska Hockeyligans VD Peter Gudmundson i en kommentar.
- Avtalet har i praktiken varit klart en längre tid, men innehållet har diskuterats, berättar Svenska Hockeyligans VD Peter Gudmundson och fortsätter:
- Även om det nya avtalet inte skiljer sig särskilt mycket från det tidigare känns det skönt att det nu formellt är klart.
Sverige, Finland, Tjeckien, Slovakien, Tyskland och Schweiz är de sex länder som slutit en överenskommelse med NHL. Det innebär att Ryssland fortfarande inte skrivit under avtalet.
Avtalen mellan de europeiska nationerna och NHL innebär bland annat att NHL-lagen måste betala 200 000 dollar för varje spelare som värvas från de sex europeiska länderna samt att man måste släppa spelare till VM och OS. Deadline för övergångar till NHL blir 15 juni.
Hittills har 55 spelare lämnat Europa för spel i NHL kommande säsong.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.