Gillet blir kvar i Liverpool

Fransk handbollsfinal spelas i USA, Portland blir 18:e laget i MLS, golfjättarna Acushnet och Callaway osams, George Gillet vill inte alls sälja sin del i Liverpool. Häng med i internationella affärer.

(Handboll/Event) Att de amerikanska ligorna spelar matcher i Europa har vi ju märkt de senaste åren. Nu gör franska handbollen tvärtom, flyttar sina cupfinaler till Miami i USA.  Matcherna ska spelas i American Airlines Arena 10-11 april. Det är en före detta amerikansk fotbollsspelare, AC Tellison Jr och tidigare OS-spelaren i handboll, rumänen Cristian Zaharia, som petar in 1 miljon dollar vardera i projektet. Eurosport och franska tv-kanaler kommer att visa evenemanget. Samtidigt med matcherna kommer en utställning och mässa att arrangeras i anläggningen i samarbete med South Florida Economic Foundation. (South Florida Business Journal)

(Fotboll/Affärer) Portland blir det 18:e laget i den USA:s fotbollsliga MLS. Det är Merritt Paulson, tidigare chef för marknadsfrågor i basketligan NBA, som sytt ihop ett franchiseprojekt som värderas till 40 miljoner dollar. Paulson äger också Portlands baseboll-lag.  Paulson, kanske ni tänker, låter välbekant. Jo, Merritts far Henry ”Hank” Paulson var finansminister i George Bush regering och kommer att äga en del av fotbollslaget som ska heta Portland Timbers och kommer att få Seattle Sounders som arga närmaste konkurrenter. (SportsPro)

(Olympiskt/Affärer) IOK och Atos förlänger sitt avtal där Atos ansvarar för all informationsteknologi för de olympiska spelen 2014 och 2016. Det är ett fyraårigt avtal värderat till 25 miljoner dollar årligen. Atos, som har kontrakt över London 2012, svara för data på över 1 000 servrar och 5 000 dataterminaler och även 20 000 ackrediteringsbadgar för aktiva, funktionärer och media. Dessutom har Atos uppdraget att förhindra hackare att ta sig in på olympiskt territorium.

”För alla våra 46 000 anställda är det en fantastisk erfarenhet att få arbeta med de olympiska spelen och ta med sig den erfarenheten in i det vardagliga jobbet” kommenterar Rob Price, Atos ansvarige för London-OS 2012. (SportsPro)

 (Golf/Affärer) Golfjättarna Acushnet och Callaway fortsätter att anklaga varandra för patentintrång. Acushnet (med varumärken som Titleist, Cobra och Footjoy) hävdar att Callaways Tour I och Tour IX gör intrång i nio av Acushnets patent för golfbollar. Detta är ett svar på Callaways påståenden om att det är Acushnet som med årets upplaga av bollarna Titleist Pro V1 och Pro V1x gör intrång på Callaways patent.  Sedan tidigare pågår en process i US Court of Appeals for the Federal Circuit ett överklagande av en dom där US Patent&Trademark Office fastslagit att fyra  patent saknar giltighet. Acushnet har fler än 650 patent för golfbollar och Titleist Pro V1 har de senaste åren varit världens mest sålda golfboll. (golfbranschen.se)

(Fotboll/Affärer) Den amerikanske affärsmannen George Gillett förnekar rykten om att han vill sälja sin ägarandel inom idrotten. Gillett äger stora delar av fotbollsklubben Liverpool, hockeyklubben Montreal Canadiens och Richard Petty Motorsports. (PA/Denver Post)

(Golf/Affärer) Det är långt ifrån nattsvart för alla golfklubbar, om nu någon trodde det. Bro-Bålsta GK utanför Stockholm är ett bra exempel. 2008 visade ett överskott på 743 000 kronor och att det finns 7 miljoner kronor på banken. En offensiv satsning på bred front, med ny maskinpark och ökat engagemang för klubbens juniorer samt investeringar i anläggningen, anses vara en förklaring. (golfbranschen.se)

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.