Zlatan tjänar 430 000 om dagen

Enbart sju spelare i världen tjänar mer än Zlatan Ibrahimovic. Han är sjua på listan, men har en bra bit upp till David Beckham som når 363 miljoner. Än så länge får Zlatan nöja sig med 156 miljoner.

Det är den franska fotbollstidningen France Football som har sammanställt en lista över över världens bäst betalda spelare. För att platsa där krävs att du tjänar över 100 miljoner årligen på din fotbollskonst.

Zlatan Ibrahimovic skrev på ett nytt kontrakt med Inter i fjol och och avsikten är att han ska bli kvar i klubben till och med 2013. Med 430 000 kronor om dagen räcker det bra till bilar, motorcyklar, hus och lite annat.

Dessutom är det ju så att ryktena om klubbyte avlöser varandra. Snacket om Real Madrid lär återkomma och den dagen det skulle bli aktuellt blir lönekuvertet bra mycket tjockare.

Det bör noteras i sammanhanget att Uefa vill införa ett lönetak i klubbarna. Undra vad de tycker i Milan om den saken. Tre av de främsta spelarna på listan hör till den klubben. Beckham, Ronaldinho och Kaka tjänar tillsammans 753 miljoner. Låt vara att en del kommer från reklamintäkter, men ändå…

Tränarligan har Chelsea som gemensam nämnare. Två före detta tränare toppar före den nuvarande coachen.

De bäst betalda spelarna:

1. David Beckham, Milan, 363 miljoner kronor.
2. Lionel Messi, Barcelona, 320.
3. Ronaldinho, Milan, 220
4. Cristiano Ronaldo, Man United, 205
5. Thierry Henry, Barcelona, 190
6. Kaká, Milan, 170
7. Zlatan Ibrahimovic, Inter, 156
8. Wayne Rooney, Man United, 151
9. Frank Lampard, Chelsea, 145
10. John Terry, Chelsea, 131
11. Fabio Cannavaro, Real Madrid, 129
12. Robinho, Man City, 128
13. Michael Ballack, Chelsea, 127
14. Steve Gerrard, Liverpool, 127
15. Didier Drogba, Chelsea, 120
16. Gianluigi Buffon, Juventus, 118
17. Alessandro Del Piero, Juventus, 116
18. Iker Casillas, Real Madrid, 114
19. Cesc Fàbregas, Arsenal, 112
20. Francesco Totti, Roma, 111

Tränare:
1. Luiz Felipe Scolari, ex-Chelsea, 140 miljoner kronor.
2. José Mourinho, Inter, 123.
3. Guus Hiddink, Ryssland/Chelsea, 101.
Källa: Tidningen France Football



Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.