Nicklas Bäckström bygger lyxvilla vid havet

Han skrev på ett tre-årskontrakt 2007 som skulle genom 50 miljoner kronor. Nu tar hockeystjärnan Nicklas Bäckström ett djupt grepp i plånboken och bygger ett lyxhus som totalt kommer att kosta honom runt cirka 13 miljoner.

22-årige Nicklas Bäckström blev NHL-proffs och miljonär. Med bonus och grundlön var hans första NHL-kontrakt värt 7,2 miljoner dollar, cirka 50 miljoner svenska kronor.

- Det där med pengar kommer i andra hand. Mitt mål är att utvecklas som hockeyspelare, sa Nicklas Bäckström när han som 19-åring lämnade Gävle.

Nog har han utvecklats och nog vill han använda sina intjänade pengar. Han låter nu bygga en 500 kvadratmeter stor lyxvilla på Norrlandet utanför Gävle. Ingen saknas, huset ska få utomhuspool, filmrum och relaxavdelning. Nästa sommar ska allt vara  färdigt.

- Han ska bo där när han kommer hem, säger pappa Anders Bäckström till tidningen Arbetarbladet.

Bygglovshandlingarna visar på en 498 kvadratmeter stor villa i två våningar i modern funktionalistisk stil med vit putsad fasad och zinkfärgat tak. Här ska ”Bäckis” njuta av tillvaron i bl a en stor salong på 160 kvadratmeter, filmrum, gästrum, tre sovrum, tre toaletter, två badrum, bastu och relaxavdelning.

Huvudbyggnaden får panoramafönster mot vattnet och två lägre byggnader utgör flyglar. Mellan dessa blir det en tio meter lång pool.

Nicklas Bäckström köpte en 7 200 kvadratmeter stor tomt och gav drygt 2 miljoner kronor till kommunen plus en okänd summa till den förre arrendatorn, fastighetsmannen Lars Andersson. Han hade planer på att riva den gamla villan från slutet av 1800-talet och bygga tre nya parhus.

Men Nicklas Bäckström med hjälp av pappa Anders fick tips om tomten och det fantastiska läget. Ursprungligen var tanken att renovera den gamla villan i fjol, men huset var i för dåligt skick.

- Han ska bo där när han är hemma. Inflytten är nästa år, men det här är framför allt en investering för framtiden, säger Anders Bäckström till Arbetarbladet.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.