IMG tappar Mastersvinnare

HSBC Champions får stjärnspäckat startfält, Yangs seger i PGA-mästerskapen gav tv-avtal i Irland och Vijay Singh lämnar IMG. Nyheter från den lilla vita bollens värld.

Säsongens sista stora mästerskap i golf, WGC-tävlingen HSBC Champions ser ut att bli stjärnspäckad. Sju av de tio högst rankade spelarna finns med. Däribland Henrik Stenson och Tiger Woods. Tävlingen spelas i Shanghai och är Asiens första tävling av så hög klass som World Golf Championship-nivå.

Tiger Woods, Phil Mickelson, Henrik Stenson, Stewart Cink, Yong-Eun Yang, Padraig Harrington, Paul Casey, Sergio Garcia och Retief Goosen finns med bland de anmälda.

HSBC Champions ökade status till WGC-tävling har kastat om planeringen rejält för många spelare som valt att ta det lugnare efter tourmästerskapet i USA. Nu blir det till att vila annan tid på året. Tävlingen spelas 5-8 november och kommer att lyfta herrgolfen i Asien ytterligare. Inte minst efter Yangs seger i PGA-mästerskapen nyligen, en av världens fyra största tävlingar.

När Sydkoreas Yong-Eun Yang sänkte den vinnande putten i PGA-mästerskapet hade han nog ingen aning om att hans seger skulle betyda ett nytt tv-avtal på Irland för den asiatiska touren.

Men Yangs historiska seger som den förste asiatiske herrgolfaren att vinna ett stort mästerskap, har och kommer att få stor betydelse.  Vissa tävlingar på Asian Tour, även sådana som inte ingår i Europatouren kommer nu att visas i tre säsonger i Irland och Storbritannien.

Och apropå Europatouren så är det enligt Reuters klart att Singapore Open i månadsskiftet oktober/november blir en tävling sanktionerad av Europatouren.

Vijay Singh lämnar IMG efter många års samarbete. Vijay, från Fiji och hedersmedlem i Emmaboda och med svensk tränare, väljer nu att fortsätta sitt samarbete med Dave Lightner från FSM Capital LLC när det gäller ekonomiska spörsmål och att ha Charley Moore som affärsrådgivare. Moore som jobbade elva år på just IMG.

Vijay Singh har vunnit tre majors, PGA-mästerskapen två gånger och US Masters, den amerikanska penningligan flera gånger och i fjol FedEx Cup.

 

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.