IMG tappar Mastersvinnare

HSBC Champions får stjärnspäckat startfält, Yangs seger i PGA-mästerskapen gav tv-avtal i Irland och Vijay Singh lämnar IMG. Nyheter från den lilla vita bollens värld.
Annons

Säsongens sista stora mästerskap i golf, WGC-tävlingen HSBC Champions ser ut att bli stjärnspäckad. Sju av de tio högst rankade spelarna finns med. Däribland Henrik Stenson och Tiger Woods. Tävlingen spelas i Shanghai och är Asiens första tävling av så hög klass som World Golf Championship-nivå.

Tiger Woods, Phil Mickelson, Henrik Stenson, Stewart Cink, Yong-Eun Yang, Padraig Harrington, Paul Casey, Sergio Garcia och Retief Goosen finns med bland de anmälda.

HSBC Champions ökade status till WGC-tävling har kastat om planeringen rejält för många spelare som valt att ta det lugnare efter tourmästerskapet i USA. Nu blir det till att vila annan tid på året. Tävlingen spelas 5-8 november och kommer att lyfta herrgolfen i Asien ytterligare. Inte minst efter Yangs seger i PGA-mästerskapen nyligen, en av världens fyra största tävlingar.

När Sydkoreas Yong-Eun Yang sänkte den vinnande putten i PGA-mästerskapet hade han nog ingen aning om att hans seger skulle betyda ett nytt tv-avtal på Irland för den asiatiska touren.

Men Yangs historiska seger som den förste asiatiske herrgolfaren att vinna ett stort mästerskap, har och kommer att få stor betydelse.  Vissa tävlingar på Asian Tour, även sådana som inte ingår i Europatouren kommer nu att visas i tre säsonger i Irland och Storbritannien.

Och apropå Europatouren så är det enligt Reuters klart att Singapore Open i månadsskiftet oktober/november blir en tävling sanktionerad av Europatouren.

Vijay Singh lämnar IMG efter många års samarbete. Vijay, från Fiji och hedersmedlem i Emmaboda och med svensk tränare, väljer nu att fortsätta sitt samarbete med Dave Lightner från FSM Capital LLC när det gäller ekonomiska spörsmål och att ha Charley Moore som affärsrådgivare. Moore som jobbade elva år på just IMG.

Vijay Singh har vunnit tre majors, PGA-mästerskapen två gånger och US Masters, den amerikanska penningligan flera gånger och i fjol FedEx Cup.

 

Ansvariga inom Malmö Redhawks är på hugget. I takt med att nyförvärv ökar - nu har sju nyförvärv presenteras, varav Carl Söderberg är det absoluta klippet - växer  skaran av av sponsorer. Senaste nytt -  Bravida hartagit beslutet  att öka engagemanget som huvudpartner igen. 

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

En svensk seger som öppnar perspektivet. Polen härnäst, men nu kan man se konturerna av ett avancemang. Då handlar det inte enbart om sportsliga värden utan i lika hög grad om pengar i belöning. Faktum är att Sverige redan har tjänat 100 miljoner kronor!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Första avtalet gjordes upp för 50 år sedan. Det består än i dag. Svenska Fotbollförbundet och Folksam har inte tröttnat på varandra utan fortsätter satsningen  och förlänger partneravtalet. 

 Folksam förstärker en position och roll som man vill betona – att vara ”idrottens försäkringsbolag”.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Det är ingen måtta på stjärnglansen och antalet personer när Disovery presenterar medarbetarna vid OS i Tokyo. Men du känner igen de flesta som antingen f d aktiva och framträdande inom idrott eller tidigare synbara i olika TV-kanaler. Det de nu har gemensamt är att de ska guida oss i Discovery+, Kanal 5 och Kanal under några sommarveckor genom Olympiska  spelen iJapan. Lönebudgeten för närmare 50 medarbetare vore rätt intressant ...

60 välkomna miljoner. Glädjen i IFK Norrköping var stor när jätteaffären med ryska klubben Rubin Kazanprese presenterades på torsdagen.  Sead Haksabanovic flyttar dit och fotbolls-Sveriges tredje största affär är ett faktum. Bara Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak har varit dyrare.