Holm-Sjöberg på föreläsningsturné

De så kallade rivalerna, Patrik Sjöberg och Stefan Holm, ska bli ännu mera polare. Från Mästarnas Mästare till en kommande höjdhoppargala till en föreläsarserie. 60-100 000 kr kostar det ett företag att anlita duon.

Mediahype eller ej, så osams är de inte, men det är tacksamt att trigga dem i spalterna och folk lockas av att läsa och höra mera. Allt är kommet ur citat som:

- Holm kan snacka om att han hoppar högre över sitt huvud än någon annan. Men tyvärr, det finns ingen sån gren. Då får han börja jobba på cirkus. (Patrik Sjöberg 2003)

- Vem kommer ihåg OS-vinnare? Folk har en tendens att minnas världsrekord. (Sjöberg igen efter Holms fjärdeplats vid OS i Peking)
Stefan Holm har däremot valt att hålla tillbaka syrligheterna.

Det är en annan före detta kändis inom friidrotten som nu kommer med en affärsidé. Maria Akraka och hennes företag, Sportcore, vill lansera duon med epitet "Holm vs Sjöberg - nio verbala ronder".

- Vi ska prata om hur man kan nå toppen på olika sätt. Det lär bli diskussioner om både det ena och det andra. Ett ganska nytt upplägg, säger Patrik Sjöberg i Expressen.

Patrik Sjöberg och Stefan Holm ska börja jobba ihop - som föreläsare i något som ska kallas "Holm vs Sjöberg - nio verbala ronder". 

- Vi ska berätta om vår väg till toppen och de ser ju väldigt olika ut. Det är väl meningen att vi inte ska hålla sams, säger Stefan Holm och fortsätter:

- Det kan bli intressant, bara jag får prata till punkt. Det är ju inte ofta jag får det.

Maria Akraka ska försöka hålla en viss ordning och leda föreläsningen. Efter ett års tjat har hon lyckats övertyga duon.

En timme med Sjöberg och Holm ska kosta mellan 60 000 och 100 000 kronor, enligt Expressen.

Aldrig någonsin har en svensk idrottstrupp med damer backats upp så massivt och till priset av så många miljoner. EM-slutspelet för damer innebär en jättesatsning från Svenska Fotbollförbundet och innebär en upptrappning till rekordnivåer. Men målet är också att erövra ett EM-guld och nå mångmiljonutdelning från Uefa.

Idrotts-Sverige förändras. Vissa sporter ökar i antal utövare, värre är att flera tappar medlemmar. Dessutom förfaller många idrottsplatser och hallar, ett stort antal är i bedrövligt skick.

Men det finns också ett nytt idrotts-Sverige. Som i Sjötorp, samhället vid Vänern där Göta kanal börjar eller slutar.

Elless idrottsförening är modellen för framtiden.

 

I dag startar vår artikelserie om anläggningar

Svensk Elitfotboll blir en av de första enskilda aktörerna från Idrotten att vilja synas i bruset och mediapådraget under Almedalsveckan.  SEF ska tillsammans med elitfotbollens huvudpartner, Unibet, genomföra två seminarier. Ämnena är ”Hur kan idrott och spelbolag jobba ansvarsfullt tillsammans” respektive ”hur ska matchfixning bekämpas”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nära 7 miljoner kronor utlovas till de klubbar som kvalar till internationellt gruppspel

Europafonden ska hjälpa svenska klubbar att nå ett gruppspel i Champions League, i Europa League eller i Europa Conference League. Pengarna kommer från den så kallade Europafonden som finansieras av elitfotbollens huvudsponsor Unibet. 

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.