Holm-Sjöberg på föreläsningsturné

De så kallade rivalerna, Patrik Sjöberg och Stefan Holm, ska bli ännu mera polare. Från Mästarnas Mästare till en kommande höjdhoppargala till en föreläsarserie. 60-100 000 kr kostar det ett företag att anlita duon.

Mediahype eller ej, så osams är de inte, men det är tacksamt att trigga dem i spalterna och folk lockas av att läsa och höra mera. Allt är kommet ur citat som:

- Holm kan snacka om att han hoppar högre över sitt huvud än någon annan. Men tyvärr, det finns ingen sån gren. Då får han börja jobba på cirkus. (Patrik Sjöberg 2003)

- Vem kommer ihåg OS-vinnare? Folk har en tendens att minnas världsrekord. (Sjöberg igen efter Holms fjärdeplats vid OS i Peking)
Stefan Holm har däremot valt att hålla tillbaka syrligheterna.

Det är en annan före detta kändis inom friidrotten som nu kommer med en affärsidé. Maria Akraka och hennes företag, Sportcore, vill lansera duon med epitet "Holm vs Sjöberg - nio verbala ronder".

- Vi ska prata om hur man kan nå toppen på olika sätt. Det lär bli diskussioner om både det ena och det andra. Ett ganska nytt upplägg, säger Patrik Sjöberg i Expressen.

Patrik Sjöberg och Stefan Holm ska börja jobba ihop - som föreläsare i något som ska kallas "Holm vs Sjöberg - nio verbala ronder". 

- Vi ska berätta om vår väg till toppen och de ser ju väldigt olika ut. Det är väl meningen att vi inte ska hålla sams, säger Stefan Holm och fortsätter:

- Det kan bli intressant, bara jag får prata till punkt. Det är ju inte ofta jag får det.

Maria Akraka ska försöka hålla en viss ordning och leda föreläsningen. Efter ett års tjat har hon lyckats övertyga duon.

En timme med Sjöberg och Holm ska kosta mellan 60 000 och 100 000 kronor, enligt Expressen.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Striden i Hockeyettan fortsätter, trots  Ishockeyförbundets uppmaning att avbryta bojkotten mot Boden och Karlskrona och vägran att spela matcher I de lagens arenor. 

På fredagen meddelade Piteå Hockey att fredagskvällens möte med Boden Hockey i Björknäshallen är inställd.  Olof Östblom, ordförande i förbundets tävlingsutskott är informerad och har lämnat över ärendet till tävlingsnämnden, ordförande Jonas Sandberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.