Lagerbäcks fantastiska mångmiljonklipp

Han får 12 miljoner för fem månaders arbete. Blir resultatet bra väntar ett erbjudande om ett två-årskontrakt och ytterligare 22 miljoner. Lars Lagerbäck kan göra sig ekonomiskt oberoende.
Annons

Enligt uppgifter till Sport-Expressen finns redan en klausul för ett tvåårskontrakt som förbundskapten för Nigeria.

För två veckor sedan blev han kontaktad. Två intervjuer och ett besök i Nigeria senare står han inför sitt livs chans. Nu kan han bygga upp en rikedom.

Lars Lagerbäck uppges ha en hemlig förlängningsklausul på två år i sitt kontrakt som innebär att han kan förlänga kontraktet direkt efter ett lyckat VM.

Mike Adenuga, ägare av storföretagen Globacom, Equitorial Trust Bank och Conoil, är en av dem som bidrar med pengar i den nya kommittén, den s k "Presidential Task Force".

Nigerias VM-satsning finansieras av bl a Nigerias president Umaru Yar'Adua och guvunören i delstaten River State.

I den nya organisationen återfinns även en rad stora fotbollsnamn, bland annat före detta Premier League-stjärnan, John Fashanu, och tidigare landslagsstjärnan, Jay-Jay Okocha, uppger Sport-Expressen.

På ondag presenteras Lars Lagerbäck som Nigerias nye förbundskapten och då kommer han också att uttala sig för första gången sedan han kom överens med förbundet.

Riksidrottsförbundet har idag svarat på regeringens remiss  om ett nytt regelverk med tuffa begränsningar av allmänna sammankomster och matcher. Björn Eriksson, RF:s ordförande, är i till vissa delar positiv till förslagen från regeringen men han ser mycket olika på vissa delar och önskar  förtydliganden på flera punkter. 

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tisdags morse rasade taket till Berners bilhall i Östersund. Människor som befann sig bland bilarna flydde ut när takkonstruktionen började knaka, och ingen människas skadades lyckligtvis.

Nu pågår röjningsarbetet och en av de ledande personerna är Thomas Wassberg och hans klubb, Åsarna IK.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.