Lagerbäcks fantastiska mångmiljonklipp

Han får 12 miljoner för fem månaders arbete. Blir resultatet bra väntar ett erbjudande om ett två-årskontrakt och ytterligare 22 miljoner. Lars Lagerbäck kan göra sig ekonomiskt oberoende.

Enligt uppgifter till Sport-Expressen finns redan en klausul för ett tvåårskontrakt som förbundskapten för Nigeria.

För två veckor sedan blev han kontaktad. Två intervjuer och ett besök i Nigeria senare står han inför sitt livs chans. Nu kan han bygga upp en rikedom.

Lars Lagerbäck uppges ha en hemlig förlängningsklausul på två år i sitt kontrakt som innebär att han kan förlänga kontraktet direkt efter ett lyckat VM.

Mike Adenuga, ägare av storföretagen Globacom, Equitorial Trust Bank och Conoil, är en av dem som bidrar med pengar i den nya kommittén, den s k "Presidential Task Force".

Nigerias VM-satsning finansieras av bl a Nigerias president Umaru Yar'Adua och guvunören i delstaten River State.

I den nya organisationen återfinns även en rad stora fotbollsnamn, bland annat före detta Premier League-stjärnan, John Fashanu, och tidigare landslagsstjärnan, Jay-Jay Okocha, uppger Sport-Expressen.

På ondag presenteras Lars Lagerbäck som Nigerias nye förbundskapten och då kommer han också att uttala sig för första gången sedan han kom överens med förbundet.

Nu avslöjas att ett svenskt konsortium med flera sports tech-bolag köper en fotbollsklubb från Gibraltar, med ett lag som spelar i den högsta, inhemska ligan.

- Med närheten till både Spanien och Portugal finns möjligheten att utveckla och förädla talanger, både inhemska och utifrån, betonar Pär Magnus Roos, delägare och initiativtagare till ägargruppen. Han är den som har samlat ett kapital om närmare 40 miljoner kr. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Discoverys tittar har betalat för att se allsvskan och Superettan. Nu plötsligt kommer beskedet att Kunderna hos CMore kan göra det samma. – titta på svensk elitfotboll.

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.