Lagerbäcks fantastiska mångmiljonklipp

Han får 12 miljoner för fem månaders arbete. Blir resultatet bra väntar ett erbjudande om ett två-årskontrakt och ytterligare 22 miljoner. Lars Lagerbäck kan göra sig ekonomiskt oberoende.

Enligt uppgifter till Sport-Expressen finns redan en klausul för ett tvåårskontrakt som förbundskapten för Nigeria.

För två veckor sedan blev han kontaktad. Två intervjuer och ett besök i Nigeria senare står han inför sitt livs chans. Nu kan han bygga upp en rikedom.

Lars Lagerbäck uppges ha en hemlig förlängningsklausul på två år i sitt kontrakt som innebär att han kan förlänga kontraktet direkt efter ett lyckat VM.

Mike Adenuga, ägare av storföretagen Globacom, Equitorial Trust Bank och Conoil, är en av dem som bidrar med pengar i den nya kommittén, den s k "Presidential Task Force".

Nigerias VM-satsning finansieras av bl a Nigerias president Umaru Yar'Adua och guvunören i delstaten River State.

I den nya organisationen återfinns även en rad stora fotbollsnamn, bland annat före detta Premier League-stjärnan, John Fashanu, och tidigare landslagsstjärnan, Jay-Jay Okocha, uppger Sport-Expressen.

På ondag presenteras Lars Lagerbäck som Nigerias nye förbundskapten och då kommer han också att uttala sig för första gången sedan han kom överens med förbundet.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Djurgårds-spelaren Peter Hollands besinningslösa attack på Luleå-backen Fredrik Styrman i torsdagens SHL omgång fortsätter att väcka heta känslor i hockey-Sverige. 

-Hade händelsen ägt rum på allmän plats hade åklagare kunnat väcka åtal för grov misshandel, säger Mikael Johansson som var på matchen med sin dotter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.