Finansiären är beredd igen

Finansiären är beredd igen. Marco Engborgs och hans företag, Fortress Axalux, har hjälpt framför allt Sandviken men också Hammarby bandy tidigare. Och nu ska Sandvikens värvning av världens bäste bandyspelae, Misha Svechnikov, betalas.

- Vi får se hur det blir, men vi kommer att lösa det på något sätt, säger storsponsorn Engborg till Arbetarbladet.

Stjärnor anställda i företaget

Han har också Hammarbys David Karlsson som anställd i företaget. Samme David Karlsson som förhandlar med Sandviken om en övergång. Bajen och SAIK är Engborgs favoritlag, men tvingas han välja är det hans klubb under ungdomsåren, dvs Sandviken, som gäller.

Det Sandviken som gör skapliga spelaraffärer i år. Större i alla bemärkelser. Först sa värvarbasen Arne Anderstedt upp kontraktet med storstjärnan Magnus Muhrén som tvingas söka sig till någon annan klubb (Villa eller Gais?).

Sedan får Anderstedt klartecken från Misha Svechnikov och bläcket hinner knappt torka på papperet förrän det kommer fram att förhandlingar pågår med David Karlsson i Hammarby. Ett Bajen som uppenbarligen har svårt att övertyga skyttekungen om en fortsättning.

Misha van vid miljoner

De här spelaraffärerna är förenade med stora belopp. Misha Svechnikov kommer från världens inte bara bästa utan också särklassigt dyraste lag, Dynamo Moskva.

Han är van vid miljonlöner, men väljer nu att flytta tillsammans med sin svenska fru och två döttrar tillbaka till Ljusdal där han en gång spelade.

Misha har skapat sig en förmögenhet, men har ändå inte fått ut all lön i Moskva.

"Går inte att jämföra"

- Inte allt. Men jag får hoppas att det kommer någon gång, säger han i Arbetarbladet.

På frågan om lönesänkningen när han nu kommer till Sverige svarar Misha:

- Ja, man behöver inte ens försöka jämföra, för det finns inget att jämföra med. Nivån här och nivån där är helt olika, det är inte därför jag flyttar hem till Sverige. Jag måste vara pappa på heltid någon gång jag också.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Ett antal män utnyttjade sina positioner inom ridsporten och hade sexuella relationer med minderåriga flickor. Under flera års tid var det olika personer som larmade om missförhållandena till förbundet men åtgärder mot männen uteblev. 

Händelserna började istället diskuteras på sociala medier och en kvinnlig dressyrdomare straffades – inte männen.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.