Finansiären är beredd igen

Finansiären är beredd igen. Marco Engborgs och hans företag, Fortress Axalux, har hjälpt framför allt Sandviken men också Hammarby bandy tidigare. Och nu ska Sandvikens värvning av världens bäste bandyspelae, Misha Svechnikov, betalas.
Annons

- Vi får se hur det blir, men vi kommer att lösa det på något sätt, säger storsponsorn Engborg till Arbetarbladet.

Stjärnor anställda i företaget

Han har också Hammarbys David Karlsson som anställd i företaget. Samme David Karlsson som förhandlar med Sandviken om en övergång. Bajen och SAIK är Engborgs favoritlag, men tvingas han välja är det hans klubb under ungdomsåren, dvs Sandviken, som gäller.

Det Sandviken som gör skapliga spelaraffärer i år. Större i alla bemärkelser. Först sa värvarbasen Arne Anderstedt upp kontraktet med storstjärnan Magnus Muhrén som tvingas söka sig till någon annan klubb (Villa eller Gais?).

Sedan får Anderstedt klartecken från Misha Svechnikov och bläcket hinner knappt torka på papperet förrän det kommer fram att förhandlingar pågår med David Karlsson i Hammarby. Ett Bajen som uppenbarligen har svårt att övertyga skyttekungen om en fortsättning.

Misha van vid miljoner

De här spelaraffärerna är förenade med stora belopp. Misha Svechnikov kommer från världens inte bara bästa utan också särklassigt dyraste lag, Dynamo Moskva.

Han är van vid miljonlöner, men väljer nu att flytta tillsammans med sin svenska fru och två döttrar tillbaka till Ljusdal där han en gång spelade.

Misha har skapat sig en förmögenhet, men har ändå inte fått ut all lön i Moskva.

"Går inte att jämföra"

- Inte allt. Men jag får hoppas att det kommer någon gång, säger han i Arbetarbladet.

På frågan om lönesänkningen när han nu kommer till Sverige svarar Misha:

- Ja, man behöver inte ens försöka jämföra, för det finns inget att jämföra med. Nivån här och nivån där är helt olika, det är inte därför jag flyttar hem till Sverige. Jag måste vara pappa på heltid någon gång jag också.

Mitt i bedrövelsen kommer glädjebeskedet – RF och Fotbollförbundet  har lyckats skrapa ihop 35 miljoner kronor som delas ut som stöd  i stöd till de allsvenska lagen, Klubbarna i herrallsvenskan får dela på nästan 27 miljoner och de i damallsvenskan får  knappt 3 miljoner.

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Förhoppningen om färre restriktioner för idrotten finns inte i nuläget - i stället förlängs gällande restriktioner på grund av pandemin till den 17 maj. Det gäller både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningsförordningen vilket innebär fortsatt 8 personer vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster Likaså blir det fortsatt stopp för ungdomar att börja idrotta.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.