Björklöven räddas av sponsorer

Björklöven är på god väg att räddas från konkurs. Johan Björk samlar näringslivet i Umeå och pengarna strömmar in. Före den 12 maj krävs 7 miljoner kronor för att mobiliseringen ska lyckas.

- Det går jättehårt framåt. Det har kommit in nya investerare och sen har fler leverantörer gått med på att skriva av, eller ner, sina skulder, berättar Johan Björk i Västerbottens-Kuriren.

Senast den 12 maj måste man överklaga tingsrättens beslut om konkurs. Samtidigt ska pengar och en handlingsplan presenteras.
Johan Björk och aktionsgruppen vill inte bara rädda klubben utan också bygga något trovärdigt inför framtiden och då inkluderas budget och styrelse.

Sponsorgruppen som kallas 40-gruppen består nu av mer än 60 företag.

- Vi är inte i mål än. Vi behöver några svar till, men jag tror att vi går i mål med det här, säger Björk.

Hans eget Öppna brev har presenterats i Västererbottens-Kuriren och väckt mycket sympati.

Här kan du läsa brevet

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Ena dagen förklarar fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson att det är omöjligt och att det inte är någon idé att söka EM för herrar 2028. Nästa dag deklarerar han att det är högt prioriterat att försöka få damernas EM 2025.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.