Björklöven räddas av sponsorer

Björklöven är på god väg att räddas från konkurs. Johan Björk samlar näringslivet i Umeå och pengarna strömmar in. Före den 12 maj krävs 7 miljoner kronor för att mobiliseringen ska lyckas.
Annons

- Det går jättehårt framåt. Det har kommit in nya investerare och sen har fler leverantörer gått med på att skriva av, eller ner, sina skulder, berättar Johan Björk i Västerbottens-Kuriren.

Senast den 12 maj måste man överklaga tingsrättens beslut om konkurs. Samtidigt ska pengar och en handlingsplan presenteras.
Johan Björk och aktionsgruppen vill inte bara rädda klubben utan också bygga något trovärdigt inför framtiden och då inkluderas budget och styrelse.

Sponsorgruppen som kallas 40-gruppen består nu av mer än 60 företag.

- Vi är inte i mål än. Vi behöver några svar till, men jag tror att vi går i mål med det här, säger Björk.

Hans eget Öppna brev har presenterats i Västererbottens-Kuriren och väckt mycket sympati.

Här kan du läsa brevet

IFK Göteborgs 2020 var året med ideliga varningar om ett kraftigt minus i ekonomin. Nu när bokslutet står det klart att spelarförsäljningar blev klubbens räddning.

Den vägen kom det in 22 miljoner.  De pengarna och ett statligt stöd om 18,2 miljoner höll IFK uppe.

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Prioritet Finans är en av idrotts-Sveriges största sponsorer. Nu har vd:n Nils Wiberg sagt ja till ytterligare en stor satsning. Han startar Team Prioritet som blir nästa steg i en strategi att finansiera idrotten via förebilder för att inspirera barn och unga till en aktiv livsstil. Ett antal individuella idrottare med potential är utvalda och först ut är medeldistanslöparna Simon Sundström och Andreas Kramer.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Bekräftelsen från IFK Göteborg dröjer, men på onsdagseftermiddagen gick Sportbladet ut med att IFK Göteborg har klart med stjärnspelarna Marcus Berg och Oscar Wendt.

IFK Göteborg ska ha säkrat ytterligare två hemvändare som innebär att laget förstärks avsevärt.