Golfturister spenderar 50 miljoner

Golfklubbarna på Gotland står väl rustade att möta golfturister från såväl fastlandet som utlandet. Ny inspiration, ett nytt sätt att tänka och ökat samarbete mellan såväl klubbarna som övrig turistnäring ska öka antalet golfturister på Gotland.
Annons

Det står klart sedan Svenska Golfförbundet presenterat resultatet av golfturistprojektet GolfGotland, tillsammans med golfklubbarna på Gotland, i Vinterträdgården på Clarion Wisby Hotel i Visby.

Satsning på GolfGotland

- Målet är att kunna bemöta både svenska och utländska golfturister på ett bra sätt, samt ge dem en härlig upplevelse – såväl på som utanför banan,säger Matz Bengtsson, klubbchef på Visby GK, en av alla de klubbchefer som deltagit i projektet, tillsammans med styrelsemedlemmar från golfklubbarna på Gotland: Gotska GK, Gumbalde GK, Ljugarns GK, När GK, och Visby GK.

Projektet GolfGotland har initierats av Svenska Golfförbundet, pågått sedan 2008 och innehållit utbildning inom ledarskap, engelska, service och bemötande, varumärke, samt restaurangdrift.

Det har ingått som en del i Svenska Golfförbundets satsning Carry 2011, som finansierats med stöd från den Europeiska Socialfonden.

20 000 golfturister

Målet har varit att utveckla medarbetare på Gotlands golfklubbar. Det i sin tur ska lyfta golfen på Gotland, vilket slutligen ska locka fler golfturister som spenderar mer pengar - och därmed ökar intäkterna för all turism på ön.

Cirka 20 000 golfturister från fastlandet besöker Gotland årligen. Dessa spenderar tillsammans cirka 50 miljoner kronor i form av resor med båt, boende, golfspel, mat, dryck och shopping – en betydande intäkt för det gotländska näringslivet.

Caroline Olsson, servitris på Visby golfklubb, gick utbildningarna inom bemötande och restaurang:

Se nya lösningar

- Jag fick framför allt ny inspiration och mer lust att arbeta. Mitt bästa knep är att vara glad och trevlig – och att alltid se gästen. Så lockar vi fler, gladare och nöjdare gäster, tror jag.

Christer Martinsson, styrelsemedlem i Gotska golfklubb, gick utbildning inom ledarskap. Den leddes av Troed Troedson, Paradigmmäklarna, som föreläser för många av Sveriges framgångsrika företag:

- Utbildningen har lärt mig att tänka utanför ramarna, att tänka lite bredare. Det har jag haft nytta av, bland annat i den budgetprocess som vi nu befinner oss i med golfklubben. Som exempel arrenderar vi klubbhuset av kommunen. Tack vare ett bredare tänkande funderar vi nu på en helt annan lösning, säger Christer Martinsson.

Johan Kannerberg, golfförbundets projektledare för Carry 2011, där Projekt GolfGotland ingår, säger:

- De gotländska golfklubbarna har varit engagerade och visat prov på stor förändrings- och förbättringsvilja. Den positiva inställningen märks också i resultaten från projektet. Det ser ljust ut för golfturismen på Gotland.

SHL-giganten Färjestad, med nio SM-guld, upplever sin värsta kris sedan säsongen 1993-94.  En elfteplats i Elitserien gav då biljett till allsvenskt spel våren 1994  En ny tränarduo, Per Bäckman/Gunnar Johansson räddade kontraktet via kvalseger mot Boden med Niklas Wikegård i tränarbåset

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Vintern och snön är här med besked och intresset för längdskidåkning är stort runt om i landet. I Vasaloppsarenan är förhållandena just nu i det närmaste idealiska med ett snödjup på närmare metern uppe i Sälen och fina skidspår hela vägen till Mora. Organisationens arbete med att anpassa verksamheten och planera Vasaloppspåret i vinter pågår för fullt.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Solidsport, Nordens största plattform för streamingtjänster av idrott, har tecknat ett unikt avtal med Turkiska Basketbollförbundet. Kontraktet innebär att Solidsport blir global distributör av mediarättigheter för den turkiska högsta ligan, TBL (Turkish First League) och rankad trea i Europa.

Enligt SCB bor i Sverige, 2019 års siffror, 104 854 personer som antingen själva var födda i Turkiet, eller hade minst en förälder som var det.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.