Messi, en 24-årig fotbollsmiljardär

Lionel Messi (31 miljoner euro per år), Cristiano Ronaldo (27,5 miljoner euro) och Wayne Rooney (20,7 miljoner euro), alla under 27 år, är världens bäst betalda fotbollsspelare. Medan Zlatan Ibrahimovic, 30 år i oktober, tappar i intäktsligan.

Med 25,1 år i snitt, har aldrig medelåldern på världens tre bäst betalda fotbollsspelare varit lägre. Unga och rika, men faktum är att såväl Messi som Ronaldo har fått krypa ner lite i ersättning medan Rooney fick påökt.

8 miljoner i veckan

France Football står bakom penningligan som skiljer sig mot många andra liknande listor då beloppen innehåller både lön från sin klubb och ersättning från sponsor- och PR-uppdrag.

Lionel Messi tjänar totalt cirka 276 miljoner kronor, dvs 23 miljoner i månaden och i slutänden nära 8 miljoner i veckan. Ändå förlorade han 18 miljoner jämfört med året innan. Men avståndet till Ronaldo är så pass stort som 31 miljoner.

Noterbart är att Messi tjänar dubbelt så mycket på diverse affärsuppdrag än själva lönen från Barcelona. Hans förmögenhet växer med rasande fart och han är i dag en 25-årig miljardär tack vare sin fotbollskonst.

Färre reklamuppdrag

Zlatan Ibrahimovic har dalat på listan efter flytten från Barcelona till Milan, enligt France Football, som placerar honom på 16:e plats världslistan.

France Football publicerar alla siffror i det magasin som kommer ut i dagarna och har på nätet bara släppt beloppen för de främsta spelarna. Därför finns inte Zlatan Ibrahimovics inkomster tillgängliga ännu. Fakta är nu att han tjänade 129 miljoner 2009 och sedan dess har inte intäkterna ökat, vilket innebär att Messi nu tjänar dubbelt så mycket som Zlatan.

Att han tappar placeringar beror inte bara på klubbytet utan också det faktum att han göra färre reklam- och PR-jobb än sina konkurrenter.

Mourinho i tränartopp

Men faktum står klart, 2008 hade han en årslön på cirka 122 miljoner kronor och var världens bäst betalde spelare. Sedan dess har han förlorat euro på euro och placering på placering.

Bland tränarna toppar de förväntade namnen, alltså José Mourinho och Pep Guardiola.

Här är tillgängliga fakta från France Football:

Inkomstligan för spelare, 2010:
1. Lionel Messi. Barcelona, 276 miljoner kronor
2. Cristiano Ronaldo, Real Madrid, 245 
3. Wayne Rooney, Manchester United, 184 
4. Kaka, Real Madrid, 172 
5. David Beckham, LA Galaxy, 169 

6. Ronaldinho, Flamengo, 163 
7. Carlos Tevez, Manchester City, 137 miljoner
8. Frank Lampard, Chelsea, 126  
9. Fernando Torres, Chelsea, 125 
10. Yaya Touré, Manchester City, 123 

11. Thierry Henry, New York Red Bulls
12. Bastian Schweinsteiger, Bayern Munchedn
13. Samuel Eto'o, Inter
14. Philipp Lahm, Bayern Munchen
15. Didier Drogba, Chelsea

16. Zlatan Ibrahimovic, Milan
17. Franck Ribery, Bayern Munchen
18. Steven Gerrard, Liverpool
19. Carles Puyol, Barcelona
20. Gianluigi Buffon, Juventus

(beloppen för platserna 11-20 är inte publicerade)

Inkomstligan för spelare, 2009:
1. Lionel Messi, Barcelona, 294 miljoner
2. David Beckham, LA Galaxy/Milan, 270 
3. Cristiano Ronaldo, Real Madrid, 267 
4. Kaká, Real Madrid, 167 
5. Thierry Henry, Barcelona, 160 

6. Ronaldinho, Milan, 153 
7. Carlos Tevez, Manchester City, 137 
8. Zlatan Ibrahimovic, Barcelona 129 
9. Frank Lampard, Chelsea 126 
10. Samuel Eto’o, Inter, 123 

Inkomstligan för tränare, 2010:
1. José Mourinho, Real Madrid, 120 miljoner
2. Pep Guardiola,Barcelona, 93 
3. Rafa Benitez, Inter/klubblös,  91 
4. Fabio Capello, England, 76 
5. Sir Alex Ferguson, Manchester United, 61 

6. Arsene Wenger,Arsenal, 59 
7. Felix Magath, Wolfsburg, 58 
8. Luciano Spalletti, Zenit St Petersburg, 56 
9. Carlo Ancelotti, Chelsea, 53 
10. Roy Hodgson, West Bromwich, 51 




Fakta

Messi kom till Barcelona som 13-åring och blev då en del av klubbens U14-lag. Han spelade i de olika ungdomslagen och efter att stora framgångar i Barcelonas C- och B-lag, debuterade Messi som 16-åring i klubbens A-lag i en vänskapsmatch mot FC Porto. Den 16 oktober 2004 kom den officiella debuten i ett derby mot Espanyol, en match som Barcelona vann med 1-0. Ett halvår senare, den 1 maj 2005, gjorde Messi sitt första ligamål i en match mot Albacete Balompié. Han var då 17 år, 10 månader och 7 dagar, vilket gjorde honom till den yngsta spelare i klubben som någonsin gjort mål i La Liga. Rekordet stod sig till år 2007, då det slogs av klubbkompisen Bojan Krkić som assisterats av just Messi.
Källa: Wikipedia

aktiva. Detta enligt en analys från Biocatch, som utvecklar teknik mot bedrägerier, gjort av VM-turneringarna 2018 och 2022, och fotbolls-EM 2020. 

Så det mesta talar för lugna gatan nu när fotbolls-EM går in i slutspelet. 

Lord Stanleys pokal, ursprungligen från 1892, gör i sommar stopp hemma hos Oliver Ekman Larsson i Dackehallen i Tingsryd, hos Gustav Forsling i Saab Arena i Linköping och Kevin Stenlund som välkomnar till Ishuset i Tumba med plats för 805 åskådare.

Den svenska trion var natten till tisdagen vid sina drömmars mål,  2-1 mot Edmonton i Stanley Cup-finalen Game  7. En historisk triumf för sydstatslaget aldrig tidigare höjt hockeyns heliga graal i luften, den legendomspunna pokalen som sedan säsongen 1926-1927 delas ut vinnaren av Stanley Cup slutspelet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.