Peter Foppa formar sitt nya liv

Peter Foppa Forsberg tar ett grepp om ett antal av sina hockeymiljoner och bygger ett hotell med 130 rum hemma i Örnsköldsvik. Det här är en del av hans nya liv när nu karriären är över. Han ska också sätta sig på skolbänken.
Annons

I april inleder Peter Foppa Forsbergs tillsammans med fem andra idrottare en ett-årig utbildning vid Cruyff Institute som är knutet till handelshögskolan i Stockholm.

Börjar studera på Handels

- Det är jättekul att en idrottare av den kalibern vill läsa hos oss, säger Henrik Bergqvist, vd för Cruyff Institute som nu inleder satsningen i Sverige.

Han är medveten om att just Foppa väcker uppmärksamhet:

- Men vi kommer att vara måna om elevernas integritet och säkerställa att de inte blir utnyttjade mot sin vilja eller på ett felaktigt sätt, säger han.

Presenterade själv hotellet

Foppas hotell hemma i Örnsköldsvik ska ha 13 våningar, 130 rum, två sviter, konferensvåning och restaurangen Bishop´s Arms i bottenvåningen med terrass och utsikt över havet. Läget är det bästa med en strandtomt mitt i stan.

Peter Forsberg var själv närvarande på presskonferensen där planerna presenterades och där det också deklarerades att byggnaden ska stå klar i februari 2013.

Forspro AB, med Peter Forsberg och pappa Kent, är initiativtagare och ägare, tillsammans med Lerstenen AB. NCC Construction Sverige ska bygga hotellet och ordern är värd 106 miljoner. Det finns också en överenskommelse med Elite Hotel som ska driva hotellet.

Hemma i Örnsköldsvik uppstod genast en diskussion när planerna tillkännagavs. ”Kärnkraftsreaktor, ciggpaket, ett aprilskämt” var några benämningar och många reagerade mot att arkitekten Thomas Sandell presenterade huset som en fjälltopp i sin arkitektur och ansåg det stiligt.

- Jag tycker det mest av allt liknar kärnkraftverket Barsebäck, tyckte Miljöpartiets språkrör Jacob Norstedt Moberg.

Efterlängtad satsning

Ett behov av fler hotellrum i stan ligger bakom initiativet från duon Forsberg.

- I flera år har vi tillsammans med Kent och Peter Forsberg planerat ett hotell i Övik. Nu har vi äntligen hittat rätt former och samarbetspartners för att kunna förverkliga detta. NCC har varit en tillgång i att få ekonomi i produktionen och kunna börja bygga, säger Lars Sällström, vd för Lerstenen. 

Satsningen innebär också att Peter Forsberg blir affärskompis med hotellkungen Bicky Chakraborty som står bakom kedjan Elite Hotel.

Vill börja jobba i Modo

Själv har Peter tillbringat några veckor i Mexico efter sitt slutgiltiga beslut att lägga av. Han ska också vara på plats i London när Tottenham-Real Madrid möts i Champions League, men slits annars med förhoppningarna att hans Modo ska säkra fortsatt spel i Elitserien i íshockey.

Han är inställda på en ledarroll i sin moderklubb.

- När väl säsongen är slut ska vi sen diskutera vilken roll jag skulle kunna få i klubben. Jag vill verkligen hjälpa till.

Padelverket som grundades 2016 blir en del av Padel United. Via den sammanslagningen uppstårStockholms största padelaktör n. Fusionen innebär en tydlig satsning på att göra padel tillgängligt för alla och siktet ärinställt på att starta padelverksamhet i hela Sverige

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

I Kil strax nordväst om Karlstad välkomnar golfklubben nyanlända med öppna i armar – i samarbete med ortens språkcafé som blir navet i en satsning för att få nyanlända att komma in bättre i samhället genom golfanläggningen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.