Mångmiljonärer och SOK i samarbete

Golf blir ny olympisk idrott från och med Rio 2016. Sedan tennisens inträde i den olympiska familjen är vi vana vid att även idrottsvärldens mest välbärgade ska få vara med i OS. Därför har också SOK och Svensk Golfförbundet blivit partners.

Prispengarna är fjärran från de miljoner de är vana vid, men nu ska det handla om äran och om upplevelsen att få delta i ett OS.

Förberedelserna är inledda och under de senaste månaderna har SOK/SGF vid ett flertal resor träffat i stort sett "alla" spelare som i dagsläget ses som aktuella inför Rio 2016.

Träffades i Rio

Såväl proffsstjärnor och mångmiljonärer som Robert Karlsson, Peter Hanson, Henrik Stensson, Anna Nordqvist och Sophie Gustafsson till amatörer har informerats om vad ett OS kan innebära, dels på plats i Rio, dels om golfsportens entré som olympisk idrott.

Under våren 2011 har också en "Kravanalys" tagits fram. Den ska ge en bra bild av vad som krävs av en golfspelare för att bli "världstopp".

En första grupp med golfspelare tas nu in i SOK:s Topp- & talangprogram. Det är spelare som har kvalificerat sig genom gjorda resultat under 2009-10 enligt programmets intagningskriterier. Samtliga har dessutom uttalat en egen satsning för att delta i Rio 2016.

Här är alla spelarna

Ytterligare sex golfherrar har deltagit i SOK:s Talangselektion den 6-7 april. De är spelare som nominerats av Svenska Golfförbundet och kommer att följas upp av SOK under säsongen 2011 för att eventuellt tas in Topp- & talangprogrammet i slutet av året. Detsamma gäller för de golfdamer som kommer att prövas vid Talangselektionen under hösten 2011.

Följande spelare har tagits in i Topp- & talangprogrammet från och med 1 juli: Robert Karlsson, Peter Hanson, Henrik Stensson, Anna Nordqvist och Sophie Gustafsson.

Herrspelare som deltog i Talangselektionen 6-7 april: Rikard Karlberg, Joel Sjöholm, Jonas Blixt, Magnus A Carlsson, Oskar Henningsson, Oskar Florén.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.