Rekordstort intresse för Idrottens Affärer

Tack till dig läsare! Förtroendet från er allihopa innebär att Idrottens Affärer växer i rekordfart. Sajten har fått en ökad läsning med smått fantastiska 27 procent under 2013 och vi går in i ett nytt år fyllda av inspiration!

Både läsare och affärspartners visar nu ett påtagligt mycket större intresse för www.idrottensaffarer.se
Det har hela tiden varit vår ambition och nu får vi den bästa uppmuntran.
Fler läser mer. Läsarrekorden har stått som spön i backen under hösten. Och vi har jublat ikapp med läsarstatistikens envisa uppåtgående!
De bakomvarande skälen och de ekonomiska aspekterna till vad som sker eller inte sker inom idrotten lockar åtskilliga.

Ni vill veta allt mera och ni vill förstå sammanhang och bakgrund till varför arenor byggs, sponsorer satsar, hur olika beslut kommer till och med vilka skäl, ni vill förstå TV-kanalernas val och köp av olika sporter och ni vill få insikt i spelmarknaden. Med mera.
Ni nöjer er inte, och inte vi heller, med bara beloppen och siffrorna utan vi vill få besked om hur de blev till, vem som låg bakom, var och när, etc.

Staben av medarbetare har ökat successivt och ideligen får vi möjlighet att förstärka.
I vårt team ingår experter inom bl a revision, skatt, juridik och ekonomi. Vi har mycket erfarna och kunniga krönikörer. Och i teamet finns ytterligare medarbetare med olika bakgrund och kompetens, allt för att kunna ge perspektiv på nyheter och trender.
Vi har kommit en bit på väg, men har också en bra bit kvar. Vägen tar aldrig slut, inte heller intresset eller ambitionen.

Ökad insikt innebär större kunskap och därmed uträttar vi lite mer. Vi gör idrotten en tjänst. När en läsare skickar in maillistan på övriga i styrelsen och andra ledare har vi nått långt. När fler får veta mer borde misstagen bli färre.
Vem har du sällskap av som läsare av sajten? Alla tänkbara, faktiskt, men från att vi har haft en stark kärngrupp med beslutsfattare från föreningar, förbund och företag, likaså journalister och politiker, har allt flera allmänt idrottsintresserade och fans strömmat till.
De vill också veta.

Vi ser ett större intresse inte bara via statistiken eller hur lång tid varje personer tillbringar på sajten. Dagligen får vi också samtal och mail från läsare om tips, synpunkter och allmänt om möjligheter.
Kontakta oss du också, bäst är på info@idrottensaffarer.se
Nu kör vi!

Thomas Ejderhov, chefredaktör


Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Idrotten och idrottsfrågorna tar plats i Almedalen. Ordentligt med plats,dessutom. Årets vecka innebär faktiskt ett rekord. Idrotten har nog aldrig synts så mycket i Almedalen och Visby som 2022. 

Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.