Rekordstort intresse för Idrottens Affärer

Tack till dig läsare! Förtroendet från er allihopa innebär att Idrottens Affärer växer i rekordfart. Sajten har fått en ökad läsning med smått fantastiska 27 procent under 2013 och vi går in i ett nytt år fyllda av inspiration!
Annons

Både läsare och affärspartners visar nu ett påtagligt mycket större intresse för www.idrottensaffarer.se
Det har hela tiden varit vår ambition och nu får vi den bästa uppmuntran.
Fler läser mer. Läsarrekorden har stått som spön i backen under hösten. Och vi har jublat ikapp med läsarstatistikens envisa uppåtgående!
De bakomvarande skälen och de ekonomiska aspekterna till vad som sker eller inte sker inom idrotten lockar åtskilliga.

Ni vill veta allt mera och ni vill förstå sammanhang och bakgrund till varför arenor byggs, sponsorer satsar, hur olika beslut kommer till och med vilka skäl, ni vill förstå TV-kanalernas val och köp av olika sporter och ni vill få insikt i spelmarknaden. Med mera.
Ni nöjer er inte, och inte vi heller, med bara beloppen och siffrorna utan vi vill få besked om hur de blev till, vem som låg bakom, var och när, etc.

Staben av medarbetare har ökat successivt och ideligen får vi möjlighet att förstärka.
I vårt team ingår experter inom bl a revision, skatt, juridik och ekonomi. Vi har mycket erfarna och kunniga krönikörer. Och i teamet finns ytterligare medarbetare med olika bakgrund och kompetens, allt för att kunna ge perspektiv på nyheter och trender.
Vi har kommit en bit på väg, men har också en bra bit kvar. Vägen tar aldrig slut, inte heller intresset eller ambitionen.

Ökad insikt innebär större kunskap och därmed uträttar vi lite mer. Vi gör idrotten en tjänst. När en läsare skickar in maillistan på övriga i styrelsen och andra ledare har vi nått långt. När fler får veta mer borde misstagen bli färre.
Vem har du sällskap av som läsare av sajten? Alla tänkbara, faktiskt, men från att vi har haft en stark kärngrupp med beslutsfattare från föreningar, förbund och företag, likaså journalister och politiker, har allt flera allmänt idrottsintresserade och fans strömmat till.
De vill också veta.

Vi ser ett större intresse inte bara via statistiken eller hur lång tid varje personer tillbringar på sajten. Dagligen får vi också samtal och mail från läsare om tips, synpunkter och allmänt om möjligheter.
Kontakta oss du också, bäst är på info@idrottensaffarer.se
Nu kör vi!

Thomas Ejderhov, chefredaktör


Ansvariga inom Malmö Redhawks är på hugget. I takt med att nyförvärv ökar - nu har sex nyförvärv presenteras - växer  skaran av av sponsorer. Senaste nytt -  Bravida hartagit beslutet  att öka engagemanget som huvudpartner igen.  

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

2020 vann Umeå en överlägsen seger .Nu är det klart vilka 37 kommuner som  som har klarat grundkriteriet och är med och slåss om titeln Sveriges bästa idrottsstad 2021.I år tillkommer två kommuner som aldrig tidigare klarat grundkriteriet; Vänersborg och Mölndal. Däremot försvinner fyra kommuner som var med i omröstningen ifjol; Boden, Falkenberg, Gotlands kommun och Kalmar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Första avtalet gjordes upp för 50 år sedan. Det består än i dag. Svenska Fotbollförbundet och Folksam har inte tröttnat på varandra utan fortsätter satsningen  och förlänger partneravtalet. 

 Folksam förstärker en position och roll som man vill betona – att vara ”idrottens försäkringsbolag”.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Det är ingen måtta på stjärnglansen och antalet personer när Disovery presenterar medarbetarna vid OS i Tokyo. Men du känner igen de flesta som antingen f d aktiva och framträdande inom idrott eller tidigare synbara i olika TV-kanaler. Det de nu har gemensamt är att de ska guida oss i Discovery+, Kanal 5 och Kanal under några sommarveckor genom Olympiska  spelen iJapan. Lönebudgeten för närmare 50 medarbetare vore rätt intressant ...

60 välkomna miljoner. Glädjen i IFK Norrköping var stor när jätteaffären med ryska klubben Rubin Kazanprese presenterades på torsdagen.  Sead Haksabanovic flyttar dit och fotbolls-Sveriges tredje största affär är ett faktum. Bara Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak har varit dyrare.