Tilll slut blev trycket för hårt

Henrik Stenson bryter tystnaden efter att ha sagt ja till den provokativa LIV-touren och fått avsked  som kapten i Ryder Cup.

I ett öppet brev på Twitter ochInstagram försöker han att förklara och samtidigt söka förståelse bland golfvänner både i Sverige och utomlands.

Henrik berättar om skälen till att han har sagt ja till den omdiskuterade saudifinanserade och högst finansiella touren. 

”Såklart grundar sig en del av mitt beslut på det ekonomiska”, skriver Stenson på Instagram.

Trycket ökade

Brittiska obekräftade mediauppgifter gör gällande att Henrik får 40 miljoner dollar för att säga ja

Under de senaste dagarna har trycket bara ökat mot den svenska golfstjärnan sedan uppgifter läckte ut att han  var högaktuell  för den tour som splittrar golf-världen. 

Henrik har i det längsta valt att inte uttala sig i väntan på att LIV-touren skulle tillkännage nyheten

Men på onsdagskvällen höll det inte längre. Texter signerade Henrik publicerades både på Twitter och Instagram.

Henrik kommenterade det faktum att han petas som kapten för det europeiska Ryder Cup-laget:

- Jag tycker inte att beslutet är rätt men det är ett beslut jag accepterar. Jag har största respekt och beundran för Ryder Cup och personerna bakom den och jag vet att de gör sitt bästa i den historiska tävlingens intresse.

Jag är väldigt besviken över att inte få fortsätta i min roll men jag önskar er stort lycka till i förberedelserna.

"Vill uppleva touren"

Han är hårt kritiserad av åtskilliga som tycker att han sviker dem och dessutom visar både svag moral och ideal.

Han går inte i sak in på förklaringar, men menar:

-Mitt intresse för det här konceptet har varit väldokumenterat de senaste åren och trots den olyckliga spänningen som funnits mellan LIV och Europatouren och PGA-touren den senaste tiden är möjligheten att spela LIV något jag vill uppleva.

- Såklart grundar sig en del av mitt beslut på det ekonomiska men formatet, schemat och spelarnas kaliber var också avgörande faktorer. Jag är dedikerad till att få sporten att växa och använda den som en kraft för något bra.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.