Tilll slut blev trycket för hårt

Henrik Stenson bryter tystnaden efter att ha sagt ja till den provokativa LIV-touren och fått avsked  som kapten i Ryder Cup.

I ett öppet brev på Twitter ochInstagram försöker han att förklara och samtidigt söka förståelse bland golfvänner både i Sverige och utomlands.

Henrik berättar om skälen till att han har sagt ja till den omdiskuterade saudifinanserade och högst finansiella touren. 

”Såklart grundar sig en del av mitt beslut på det ekonomiska”, skriver Stenson på Instagram.

Trycket ökade

Brittiska obekräftade mediauppgifter gör gällande att Henrik får 40 miljoner dollar för att säga ja

Under de senaste dagarna har trycket bara ökat mot den svenska golfstjärnan sedan uppgifter läckte ut att han  var högaktuell  för den tour som splittrar golf-världen. 

Henrik har i det längsta valt att inte uttala sig i väntan på att LIV-touren skulle tillkännage nyheten

Men på onsdagskvällen höll det inte längre. Texter signerade Henrik publicerades både på Twitter och Instagram.

Henrik kommenterade det faktum att han petas som kapten för det europeiska Ryder Cup-laget:

- Jag tycker inte att beslutet är rätt men det är ett beslut jag accepterar. Jag har största respekt och beundran för Ryder Cup och personerna bakom den och jag vet att de gör sitt bästa i den historiska tävlingens intresse.

Jag är väldigt besviken över att inte få fortsätta i min roll men jag önskar er stort lycka till i förberedelserna.

"Vill uppleva touren"

Han är hårt kritiserad av åtskilliga som tycker att han sviker dem och dessutom visar både svag moral och ideal.

Han går inte i sak in på förklaringar, men menar:

-Mitt intresse för det här konceptet har varit väldokumenterat de senaste åren och trots den olyckliga spänningen som funnits mellan LIV och Europatouren och PGA-touren den senaste tiden är möjligheten att spela LIV något jag vill uppleva.

- Såklart grundar sig en del av mitt beslut på det ekonomiska men formatet, schemat och spelarnas kaliber var också avgörande faktorer. Jag är dedikerad till att få sporten att växa och använda den som en kraft för något bra.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Intresset för en aktiv semester på hemmaplan har hållit i sig  på SkiStars destinationer. Säsongen fortsätter hos fjällturismbolaget under sensommaren och hösten med evenemang, men dessutom dessutom investeras i fler nyheter redan till nästa sommar. De som frontar för en total satsning på totalt 622 miljonerär en rad idrottskändisar, som Nils van der Poel, Maria Pietilä Holmner, Sanna Kallur och Jenny Kallur Olsson samt Hans Olsson.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.