Satsning på nya bandykanalen

Via ett fem-årsavtal mellan Svensk Elitbandy och Bonnier News och NTM med Spring Media som producent kan bandyfans följa alla matcher från Elitserien Herr och Dam.

bandyn hade tidigare Aftonbladet som stor mediapartner, men har saknat en ersättare inför den kommande säsongen. Så en ny överenskommelse var efterlängtad,Ddet här femårsavtalet innebär startpunkten för den mest omfattande och långsiktiga satsningen på livesänd bandy hittills och för  bandyälskare som kan se alla matcher från Elitserien Herr och Dam, samt stora delar av Svenska Cupen Dam och Herr, på Bandypuls och Expressen. Dessutom kommer Bonnier News och NTM:s lokala titlar att visa sina lokala lag inom sitt varumärke, framhålle Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

– Nu får vi en långsiktighet med en mediepartner som tar vår sport på allvar och vi kommer att nå ut på ett sätt som vi inte gjort tidigare, genom att matcherna sänds på två nationella plattformar och hos flera starka lokala varumärken.

– Det är snart tio år sedan Bandypuls såg dagens ljus. Under den tiden har vi haft delar av rättigheten hos oss, innan den försvann till en av våra konkurrenter. Nu är den tillbaka där den hör hemma, hos oss som älskar bandy, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

– Det här är som julafton för oss och det är inte ofta man får den bästa julklappen redan i maj. Vi älskar bandy och vi går till jobbet varje dag för att alltid ge läsarna den bästa bandyjournalistiken. Nu tar vi det till helt andra nivåer med sändning av alla matcher, säger Andreas Tagg, chefredaktör på Bandypuls.

– Det är väldigt värdefullt för oss att Elitserien Dam fortsätter att nå fler och fler människor och locka ett större och större intresse. Att vi nu äntligen har lyckats säkra att alla elitseriematcher på damsidan direktsänds på nationella plattformar är ett enormt kliv framåt för ligan och det glädjer oss verkligen, betonar Per Selin.

För fansen innebär den nya satsningen att idet blir möjligt att se all elitseriebandy på Bandypuls, eller på Expressen med abonnemanget Premium Max och dessutiomom i en rad lokaltidningar. I paketet ingår då även plattformens övriga liverättigheter som innebandy från SSL Herr och Dam och över 60 försäsongsmatcher med lag från Hockeyallsvenskan och SHL.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Biljetterna till Swedish Opens inledning i Båstad på måndagen går åt som smör i solsken. Vid lottningen skapades mötet Leo Borg mot Rafael Nadal! Rrena drömmen för arrangörerna!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.