Maximal miljon-utdelning för Häcken

Häcken är klart för gruppspel i Europa League efter dramatik i matchen  mot Aberdeen. 

Den framgången var omtumlande för klubbens anhängare, och inte minst ledningen.

Det blev nästan för mycket av det goda! Nu kommer miljoner både från Europa-spelet ocvh spelarförsäljningar.

Häckens Ibrahim Sadiq har slagit till igen. Han gjorde själv två mål och ordnade dessutom en straffnär Häcken tog steget ut i Europa. men utan Sadiq som nu lämnar klubben för nederländska AZ Alkmaar. Foto: TT

Sent i gårkväll kunde de ansvariga summera att Intäkterna från det internationella cupspelet kan ge runt 100 miljoner. Därtill kan de räkna hem lika mycket från försäljningen av spelare. Klubben berikas med nästan ofattbart mycket pengar. Och, med tur i lottningen i fredagens lottning i Europa League handlar det om intäkter nära en kvarts miljon. Belopp som endast Malmö FF varit i närheten av under senare år i svensk fotboll.

Säljer fem spelare

100 miljoner är bara vad spelarförsäljningar ger Häcken. Känt sedan tidigare är försäljningen av Bénie Traore, Oscar Uddenäs och Kristoffer Lund.  Efter matchen i går framkom att  både Amane Romeo och Ibrahim Sadiq också flyttar. 

Dde miljonerna ska plussas med behållningen av Europa-matcherna.

Men det krävdes en nervpåfrestande match i Aberdeen.

Mötet i Göteborg slutade 2–2 och i returen blev det synnerligt nervös trots en 2-0-ledning. 1-0 ordnade Ibrahim Sadiq som skruvade in ett distansskott. Innan paus stod han även för 2-0 när han hittade rätt igen vid ett friläge.

Straff avgjorde!

I det läget såg det tämligen betryggande t för Göteborgslaget, som dock spelade försiktigt i andra halvlek, och det straffade sig. Hemmalaget fick merutrymme och då kom också 1-2 och nervositeten var påtaglig bland Häcken-spelarna.

Hemmalaget forcerade i jakten på ett kvitteringsmål – men i stället för 2–2 kom 3–1 . Än en gång tack vare Ibrahim Sadiq. Med tio minuter kvar ordnade han en straff. Det krävdes en VAR-granskning innan domaren tog beslutet. Amor Layouni sköt sedan säkert i mål och skickade Häcken till Europa League.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Finalfeber, och Rögles klubbdirektör, Daniel Koch, skrattar hela vägen till banken! Tio raka segrar i hockeyns SM-slutspel ger garanterat klirr i kassan. Catena Arena, med plats för 6 310 åskådare lämnar ett nettoöverskott på 1,7 – 2 miljoner vid varje matchtillfälle 
Så här långt har Daniel Koch bokfört upp mot tio miljoner extra på nu spelade fem hemma matcher – och nu väntar den stora festen, det tidigare bandylagets andra SM-final genom tiderna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.

Storstjärnorna lämnar och nye sportchefen i IK Oskarshamn, förre SHL-målvakten Oscar Alsenfeldt, har ett blankt papper när han i vår och sommar ska bygga ett lag för hockeyallsvenskt spel.

På torsdagen tog föreningen officiellt avsked tav 14 spelare (!), bland dem poängkungen Patrik Karlkvist som ”satt på” ett sex årskontrakt värt 300 000 kronor i månaden.