Maximal miljon-utdelning för Häcken

Häcken är klart för gruppspel i Europa League efter dramatik i matchen  mot Aberdeen. 

Den framgången var omtumlande för klubbens anhängare, och inte minst ledningen.

Det blev nästan för mycket av det goda! Nu kommer miljoner både från Europa-spelet ocvh spelarförsäljningar.

Häckens Ibrahim Sadiq har slagit till igen. Han gjorde själv två mål och ordnade dessutom en straffnär Häcken tog steget ut i Europa. men utan Sadiq som nu lämnar klubben för nederländska AZ Alkmaar. Foto: TT

Sent i gårkväll kunde de ansvariga summera att Intäkterna från det internationella cupspelet kan ge runt 100 miljoner. Därtill kan de räkna hem lika mycket från försäljningen av spelare. Klubben berikas med nästan ofattbart mycket pengar. Och, med tur i lottningen i fredagens lottning i Europa League handlar det om intäkter nära en kvarts miljon. Belopp som endast Malmö FF varit i närheten av under senare år i svensk fotboll.

Säljer fem spelare

100 miljoner är bara vad spelarförsäljningar ger Häcken. Känt sedan tidigare är försäljningen av Bénie Traore, Oscar Uddenäs och Kristoffer Lund.  Efter matchen i går framkom att  både Amane Romeo och Ibrahim Sadiq också flyttar. 

Dde miljonerna ska plussas med behållningen av Europa-matcherna.

Men det krävdes en nervpåfrestande match i Aberdeen.

Mötet i Göteborg slutade 2–2 och i returen blev det synnerligt nervös trots en 2-0-ledning. 1-0 ordnade Ibrahim Sadiq som skruvade in ett distansskott. Innan paus stod han även för 2-0 när han hittade rätt igen vid ett friläge.

Straff avgjorde!

I det läget såg det tämligen betryggande t för Göteborgslaget, som dock spelade försiktigt i andra halvlek, och det straffade sig. Hemmalaget fick merutrymme och då kom också 1-2 och nervositeten var påtaglig bland Häcken-spelarna.

Hemmalaget forcerade i jakten på ett kvitteringsmål – men i stället för 2–2 kom 3–1 . Än en gång tack vare Ibrahim Sadiq. Med tio minuter kvar ordnade han en straff. Det krävdes en VAR-granskning innan domaren tog beslutet. Amor Layouni sköt sedan säkert i mål och skickade Häcken till Europa League.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen