Gigantiskt hallbygge i Bollnäs

I Hälsingland avskräcks man inte av stora investeringar. Edsbyn var först i landet med en bandyhall. Nu ska grannen göra något ännu större via ett gigant arenabygge, där både företag och privata finansiärer ska bidra till byggnadskostnaden om ca 400 miljoner kronor.

2010 är det tänkt att bygget ska stå klart vid det så kallade lokstallsområdet och förutom en arena med plats och teknik för en rad olika evenemang och sport ingår också bostäder, kontor och ett lågprishotell.
- Det handlar i huvudsak om satsningar som privata finansiärer står för, säger Thomas Perzon i Tuppz-Topefa, en av initiativtagarna, till tidningen Ljusnan.
- Förslaget är jättespännande och jag tror att det är helt realistiskt. Kombinationen av olika byggrätter gör att varje verksamhet tar ansvar för sin egen del i projektet, säger Anders Strandberg, Bollnäs GIF Bandys ordförande.
- För arenadelen och hotellet finns en riktigt stark huvudintressent. Det här är inte bara visioner utan i högsta grad verklighetsbaserat, vi har redan haft massor av kontakter, säger Anders Strandberg, själv nyutnämnd chef för Banverkets tunnelbygge vid Hallandsåsen.

Projektansvariga har bra kontakt med ett större företag som vill säkra den finansiella biten och flera lokala företag har också uttalat intresse av att säkra den ekonomiska lösningen.
Området omfattar:
- Inomhusarena för bandy, utställningar och kultur/underhållning.
- Bostäder med ett 50-tal lägenheter.
- Affärslokaler, bostäder och kontor som troligen HSB står bakom.
- Ett lågprishotell intill entrébyggnaden.
 Örebro Hockey Koncern, med SHL-laget Örebro HK, redovisar ett ekonomiskt plus på tre miljoner kronor för säsongen 2023-2024.  Nettoomsättning uppgick till 153,5 miljoner, nytt rekord, att jämföras med säsongen 2022-2023, 143 miljoner kronor.

Säsongen var, milt uttryckt, jobbig för föreningen. I play off föll laget mot Luleå i åttondelsfinal, 1-2 i matcher, men det var inte på isen som laget skapade rubriker. 

Huvudtränaren Johan Hedberg, ny för säsongen, sparkades tidigt och sportchefen Niklas Eriksson klev ned i båset. Vd. Mikael Johansson föll i onåd hos styrelsen och skickades brutalt iväg efter sju års arbete.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Rafael Nadal har gett klartecken! Han kommer till Båstad och ska medverka i Nordea Open i sommar. På torsdagen kom klartecknet från den spanska tenniskungen.  Båstad-generalen Christer Hult är lyrisk:

-Det härär väldigt stort förstås En av de bästa tennisspelarna genom tiderna spelar Nordea Open! Vi har sedan många år en bra relation och en löpande kontakt. I år passade det bra med hans förberedelser inför OS i Paris, berättar Christer Hult.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.