Gigantiskt hallbygge i Bollnäs

I Hälsingland avskräcks man inte av stora investeringar. Edsbyn var först i landet med en bandyhall. Nu ska grannen göra något ännu större via ett gigant arenabygge, där både företag och privata finansiärer ska bidra till byggnadskostnaden om ca 400 miljoner kronor.

2010 är det tänkt att bygget ska stå klart vid det så kallade lokstallsområdet och förutom en arena med plats och teknik för en rad olika evenemang och sport ingår också bostäder, kontor och ett lågprishotell.
- Det handlar i huvudsak om satsningar som privata finansiärer står för, säger Thomas Perzon i Tuppz-Topefa, en av initiativtagarna, till tidningen Ljusnan.
- Förslaget är jättespännande och jag tror att det är helt realistiskt. Kombinationen av olika byggrätter gör att varje verksamhet tar ansvar för sin egen del i projektet, säger Anders Strandberg, Bollnäs GIF Bandys ordförande.
- För arenadelen och hotellet finns en riktigt stark huvudintressent. Det här är inte bara visioner utan i högsta grad verklighetsbaserat, vi har redan haft massor av kontakter, säger Anders Strandberg, själv nyutnämnd chef för Banverkets tunnelbygge vid Hallandsåsen.

Projektansvariga har bra kontakt med ett större företag som vill säkra den finansiella biten och flera lokala företag har också uttalat intresse av att säkra den ekonomiska lösningen.
Området omfattar:
- Inomhusarena för bandy, utställningar och kultur/underhållning.
- Bostäder med ett 50-tal lägenheter.
- Affärslokaler, bostäder och kontor som troligen HSB står bakom.
- Ett lågprishotell intill entrébyggnaden.
 Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Svenska fäktförbundet anklagar Internationella fäktförbundet för att bryta mot Internationella olympiska kommitténs (IOK) etiska principer. En anmälan har skickats till IOK:s visselblåsartjänst.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Leo Vegas grundades 2011 i Sverige och har sedan dess vuxit stadigt. Spelkoncernen har idag fler än 1 000 anställda över flera europeiska kontor med huvudkontori Stockholm medan den operativa staben verksamheten sker på Malta.
På lördagen avslöjades att Leo Vegas  har enats om ett nytt globalt partnerskap med italienska storklubben Inter och skat pryda dam- och herrlagens tränings- och uppvärmningströjor samt arenan San Siro.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.