Sturups motorbana hotas av konkurs

Sturup Raceway, racingbanan utanför Malmö, hotas av konkurs. Stora penningbelopp saknas och banan har blivit av med såväl två STCC-tävlingar och en deltävling i DTC, det danska mästerskapet.

– Vad vi hört riskerar banan att gå i konkurs, men det är mycket svårt att få fram någon information, säger Bob Huzell, vd på STCC, till Sydsvenska Dagbladet.

STCC satsade på Sturup Raceway och avsikten var att banan skulle bli permanent för den populära serien. Men treårsavtalet , med en option på ytterligare tre år, revs redan efter två år. Då var skulderna till STCC AB uppe i 550 000 kronor.

Slutligen kunde STCC via indrivning komma över två sportvagnar som nu ska säljas och därmed täcka fodran. Elton Goonan, banmanager på Sturup och anställd av Centerplan Nordic, medger i Sydsvenskan att ekonomin är ett bekymmer.

– Men jag vill inte säga så mycket eftersom vi sitter i förhandling med en eventuellt ny ägare, säger Goonan.

Den danske fastighetsmannan och racerföraren Christian Leveau köpte via bolaget Centerplan Nordic Sturup Raceway 2001. Men moderbolaget Centerplan försattes i konkurs med fyra miljarder skulder i slutet av oktober förra året.

Nu drabbas också motorbanan hårt. ”Vad jag har förstått på den knapphändiga informationen har driften av banan gått bra, men att de helt enkelt investerat för mycket”, säger Bob Huzell.

Tanken är att Svedala MK ska arrangera en deltävling av rallycross-SM sista helgen av augusti och det ska bli en ersättning för de inställda sportvagnstävlingarna. Då behövs en ny 500 meter lång grusslinga, men frågan är om ens banan är öppen i höst.

 

Svenska Bandyförbundet drabbas av en rekordstor ekonomisk smäll. Nu avslöjas att underskottet är på nästan 5 miljoner kronor för 2022/2023. En av anledningarna är att Ryssland exkluderats och att det internationella utbytet inte  blev som det var tänkt.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Under kommande dam-VM i fotboll, 20 juli – 20 augusti på Nya Zeeland och i Australien, skrivs historia.

 För första gången någonsin, det här är nionde upplagan av VM, kommer FIFA, det internationella förbundet, ett ekonomiskt ersätta varje spelare från totalt 32 nationer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

Radiosporten - så omtyckt, så särklassig - tills nu!

Bolaget Sportscom AB utmanar Radiosporten.

Lyssnare ska få ett alternativ i höst , och i utbudet prioriteras fotbollsallsvenskan, SHL och Premier League 

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.