Så finansieras Stockholmsarenan

Processen för att förverkliga Stockholmsarenan fortsätter. Finansborgarrådet Sten Nordin (M) samt kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) avslöjar nu hur markförsäljning gör det möjligt att bygga en ny jättearena.

Finansieringen för Stockholmsarenan är helt avhängd på försäljning av mark som frigörs tack vare att Söderstadion kan rivas när nya arenan står klar. Dessutom anges driftsintäkter och tidigare planerade renoveringssatsningar av Söderstadion som en tillgång. De ansvariga är övertygade om att arenan ska bära sina egna kostnader.

På utgiftssidan ligger produktionskostnader inklusive markförvärv. Men åter, finansieringen är säkrad enligt den modellen och under hösten ska Stockholms fullmäktige fatta ett beslut om att bygga den nya arenan som ska stå klar i december 2012.

- Det är glädjande ur många synvinklar att vi idag har kunnat presentera Stockholmsarenan. Regionen växer snabbt och för att Stockholm ska kunna fortsätta att vara en attraktiv stad att leva i och besöka krävs jobb och bostäder men också ett rikt utbud på nöje, sport och evenemang, säger finansborgarrådet Sten Nordin (m) och fortsätter:

- Stockholmsarenan kommer också att skapa många nya jobb. Under produktionstiden räknar vi med 1600 årsarbetstillfällen och när arenan står klar ska den minst generera 600 nya jobb inom turistnäringen.

Kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) är mäkta stolt och menar att Globen-kvarteret blir ett nöjesområde i världsklass med den nya arenan som kronan på evenemangshuvudstaden

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.