En klubb flyttar till Stockholmsarenan

Ett av Stockholmslagen i fotboll ska spela sina hemmamatcher på nya Stockholmsarenan. Den nyheten framkom på fredagen utan att Ninna Engberg, vd Stockholm Globe Arenas, ville avslöja vilken klubb hon avser mer än att Hammarby har varit involverat i viss utformning av arenan.

Stockholmsarenan ska stå klar i december 2012 och redan nu är 51 datum bokade för evenemang år 2013. Flera av dem ska vara  helt nya typer av evenemang som aldrig har förekommit i Stockholm.

Klart med bilsport och skidskytte

- Bland annat bilsport och skidskytte i arenaformat, och jag kan avslöja att SM-finalerna i Innebandy kommer tillbaka till Stockholm i april 2013 och 2014, säger Ninna Engberg, vd Stockholm Globe Arenas som också ville berätta att minst en match i ishockey-VM att spelas på Stockholmsarenan 2013.

Hon ville också meddela att minst ett av stockholmslagen i fotboll kommer spela sina hemmamatcher i den nya arenan. Hammarby har deltagit planeringen av arenan och utpekas som den självklara föreningen utan att något kontrakt är undertecknat.

Från Stockholms Globes Arena framhålls att AIK och/eller Djurgården också är välkomna utan att några förhandlingar har skett mellan parterna. Hela arenafrågan i Stockholm är infekterad med en mängd av både förslag och åsikter.

Målsättningen för Stockholmsarenan är i alla fall att etablera en av de mest genomtänkta arenorna ur miljö- och hållbarhetssynpunkt. För att nå högsta rang krävs en god infrastruktur i området som gör det möjligt att ta sig till området på andra sätt än med bil, att använda förnyelsebara energikällor, hållbar mark- och vattenanvändning, samt en sund inomhusmiljö.

2,7 miljarder i kostnad

För kommande arrangemang svarar arenan med sina 30 001 sittplatser mot de kapacitetskrav som FIFA och UEFA ställer och med sin tydliga miljöprofil blir arenan en grön symbol för Stockholm.

Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och idrottsborgarråd i Stockholms stad, som på fredagen passade på att Stockholms kultur- och idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt (FP) planterade ett träd som symbol för utvecklingen av Stockholmsarenan och Stockholm som evenemangsstad. menar att arenan attraherar internationella idrottsevenemang och världsartister.

- Stockholmsarenan kommer dessutom att skapa mer än 600 årsarbetstillfällen vilket är bra för näringslivet i staden.

Kostnaden för mark och byggnation beräknas bli totalt 2,7 miljarder kronor och ska betalas via försäljning av byggrätter och överskott i den löpande driften av arenan.

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.