Hemlig finansiär bakom nya Vångavallen

Vångavallen är allsvenskans mest impopulära arena. Någon gång under 2014 ska såväl Trelleborgs FF:s egna spelare som gästande lag slippa eländet. Då ska ”Nya Vångavallen stå klar för 8 000 åskådare till en kostnad av 200 miljoner.
Annons

Ritningar finns liksom finansiärer. Nu väntar TFF bara på ett politiskt beslut, skriver Trelleborgs Allehanda.

- Vi har tagit fram en finansieringsplan och arkitektritningar. Arenan ska inrymma större ytor för press och domare och fotbollsgymnasium. Företagare ska även kunna köpa loger.

Bättre med en kompakt arena

Utöver detta så vill vi ha restaurang och konferensmöjligheter, säger TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson.

Det förslag som är mest aktuellt rymmer läktare för 8 000 personer.

- Det är bättre med en kompakt arena än en halvfylld Swedbank stadion, menar TFF:s ordförande.

Däremot är han förtegen om finansieringen och avslöjar inte om garanten är en person eller ett företag kronor utan konstaterar bara att det finns täckning för kostnaderna.

Bilda ett arenabolag

Nu krävs att kommunen går in i projektet och att bygglovet blir godkänt.

- Kommunen äger den nuvarande arenan som är värderad till 38 miljoner kronor. Vill de sälja så inbillar jag mig att vi kan komma till en förhandling där vi vill att de kommer in i vårt arenabolag och då efterskänker de 38 miljonerna. Så det blir ingen kostnad för skattebetalarna.

Klubben vill nå samma typ av lösning som en delägare i ett arenabolag, den modell som har använts iI Malmö, Kalmar och i Halmstad.

Mitt i bedrövelsen kommer glädjebeskedet – RF och Fotbollförbundet  har lyckats skrapa ihop 35 miljoner kronor som delas ut som stöd  i stöd till de allsvenska lagen, Klubbarna i herrallsvenskan får dela på nästan 27 miljoner och de i damallsvenskan får  knappt 3 miljoner.

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Förhoppningen om färre restriktioner för idrotten finns inte i nuläget - i stället förlängs gällande restriktioner på grund av pandemin till den 17 maj. Det gäller både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningsförordningen vilket innebär fortsatt 8 personer vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster Likaså blir det fortsatt stopp för ungdomar att börja idrotta.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.