Mästarlaget slipper att bli utsparkat

Mästarlaget Sandviken sparkas inte ur Göransson Arena. Hotet om att landets bästa bandyförening skulle tvingas lämna landets finaste bandyhall blev endast ett hot, om än icke avfärdat. För nya diskussioner kommer att uppstå.
Annons

Men säsongen 2012 följer principen från tidigare säsonger. Det innebär att det blir bandy inomhus under hela vintern.

Måste hitta en gemensam väg

- Självklart ska bandyn ha stor plats även i fortsättningen. Men vi ska hitta en gemensam väg. Exakt hur den kommer att se ut får vi arbeta fram, sa Fredrik Granting, hallchef som hade hade presenterat de olika alternativ inför framtiden.

Ett förslag var att låta spelarna i bandylaget börja lira ute igen.

- Hittills har det varit svårt att få in annat än bandy under de mest attraktiva perioderna på året. Man ska inte sticka under stol med att arenan är mest intressant när bandyn vill ha arenan, sa Fredrik Granting.

Aldrig så eniga plötsligt

Men vid presskonferensen efter styrelsemöte fanns en påfallande stor enighet, enligt Arbetarbladet.

- Vi ställer oss bakom multiarenan, huvudinriktningen i affärsplanen, sa Håkan Stadin, ordförande i arenabolagets styrelse.

- Ledordet är förändring. Men jag tror vi kan hitta gemensamma vägar som tillsammans gör oss starka för framtiden, sa vd Fredrik Granting.

- Det känns jätteskönt att få det här beskedet. Att gå in och hitta samförståndslösningar är jätteviktigt. Vi måste sätta till så mycket resurser vi kan för att stödja den processen, sa Lars-Olof Skoog, ordförande för Saik bandy.

"En väl fungerande multiarena"

Nu ska en arbetsgrupp skapa och presentera en långsiktig strategi för Jernvallen och Göransson Arena.

- Det viktiga är att vi tillsammans med föreningarna kan bygga upp en dialog. Det vore att skjuta oss i foten om vi tar beslut som är till nackdel för andra parter.

- Det ska vara en väl fungerande multiarena med mångfald av olika evenemang, sa Fredrik Granting och gjorde sig till talesman för gruppens inriktning.

Avgörandet eller uppgörelsen kommer allt närmare, Den 26 februari ska IFK Norrköping ha årsmöte och ovissheten är fortfarande stor i och runt klubben. Det gäller Peter Hunts öde, men i lika hög grad även IFK:s öde.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Landets rally-entusiaster får bereda sig på att åka till norr Sverige för att se världens rallystjärnor framöver. Diskussioner ska pågå med flera nordliga regioner som är beredda att satsa miljoner för att Sverige ska ha ett vinterrally även i fortsättningen

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Solidsport, Nordens största plattform för streamingtjänster av idrott, har tecknat ett unikt avtal med Turkiska Basketbollförbundet. Kontraktet innebär att Solidsport blir global distributör av mediarättigheter för den turkiska högsta ligan, TBL (Turkish First League) och rankad trea i Europa.

Enligt SCB bor i Sverige, 2019 års siffror, 104 854 personer som antingen själva var födda i Turkiet, eller hade minst en förälder som var det.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.