Mästarlaget slipper att bli utsparkat

Mästarlaget Sandviken sparkas inte ur Göransson Arena. Hotet om att landets bästa bandyförening skulle tvingas lämna landets finaste bandyhall blev endast ett hot, om än icke avfärdat. För nya diskussioner kommer att uppstå.
Annons

Men säsongen 2012 följer principen från tidigare säsonger. Det innebär att det blir bandy inomhus under hela vintern.

Måste hitta en gemensam väg

- Självklart ska bandyn ha stor plats även i fortsättningen. Men vi ska hitta en gemensam väg. Exakt hur den kommer att se ut får vi arbeta fram, sa Fredrik Granting, hallchef som hade hade presenterat de olika alternativ inför framtiden.

Ett förslag var att låta spelarna i bandylaget börja lira ute igen.

- Hittills har det varit svårt att få in annat än bandy under de mest attraktiva perioderna på året. Man ska inte sticka under stol med att arenan är mest intressant när bandyn vill ha arenan, sa Fredrik Granting.

Aldrig så eniga plötsligt

Men vid presskonferensen efter styrelsemöte fanns en påfallande stor enighet, enligt Arbetarbladet.

- Vi ställer oss bakom multiarenan, huvudinriktningen i affärsplanen, sa Håkan Stadin, ordförande i arenabolagets styrelse.

- Ledordet är förändring. Men jag tror vi kan hitta gemensamma vägar som tillsammans gör oss starka för framtiden, sa vd Fredrik Granting.

- Det känns jätteskönt att få det här beskedet. Att gå in och hitta samförståndslösningar är jätteviktigt. Vi måste sätta till så mycket resurser vi kan för att stödja den processen, sa Lars-Olof Skoog, ordförande för Saik bandy.

"En väl fungerande multiarena"

Nu ska en arbetsgrupp skapa och presentera en långsiktig strategi för Jernvallen och Göransson Arena.

- Det viktiga är att vi tillsammans med föreningarna kan bygga upp en dialog. Det vore att skjuta oss i foten om vi tar beslut som är till nackdel för andra parter.

- Det ska vara en väl fungerande multiarena med mångfald av olika evenemang, sa Fredrik Granting och gjorde sig till talesman för gruppens inriktning.

Nästan 130 miljoner kronor kommer nu i coronastöd till knappt 2000 föreningar och 31 specialidrottsförbund  

Det är gott nog och skänker tröst för januari och februari, men fortfarande saknas besked från regeringen om mars

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

Trots att Sveriges kvinnliga idrottare gång på gång visar framgångsrika resultat så är forskningen på området kvinnors träning starkt eftersatt i förhållande till hur mycket forskning som bedrivs på mäns idrottande. Och just i dag,på Kvinnodagen, vill SOK förstärka resurserna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Prioritet Finans är en av idrotts-Sveriges största sponsorer. Nu har vd:n Nils Wiberg sagt ja till ytterligare en stor satsning. Han startar Team Prioritet som blir nästa steg i en strategi att finansiera idrotten via förebilder för att inspirera barn och unga till en aktiv livsstil. Ett antal individuella idrottare med potential är utvalda och först ut är medeldistanslöparna Simon Sundström och Andreas Kramer.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Bekräftelsen från IFK Göteborg dröjer, men på onsdagseftermiddagen gick Sportbladet ut med att IFK Göteborg har klart med stjärnspelarna Marcus Berg och Oscar Wendt.

IFK Göteborg ska ha säkrat ytterligare två hemvändare som innebär att laget förstärks avsevärt.