Mästarlaget slipper att bli utsparkat

Mästarlaget Sandviken sparkas inte ur Göransson Arena. Hotet om att landets bästa bandyförening skulle tvingas lämna landets finaste bandyhall blev endast ett hot, om än icke avfärdat. För nya diskussioner kommer att uppstå.

Men säsongen 2012 följer principen från tidigare säsonger. Det innebär att det blir bandy inomhus under hela vintern.

Måste hitta en gemensam väg

- Självklart ska bandyn ha stor plats även i fortsättningen. Men vi ska hitta en gemensam väg. Exakt hur den kommer att se ut får vi arbeta fram, sa Fredrik Granting, hallchef som hade hade presenterat de olika alternativ inför framtiden.

Ett förslag var att låta spelarna i bandylaget börja lira ute igen.

- Hittills har det varit svårt att få in annat än bandy under de mest attraktiva perioderna på året. Man ska inte sticka under stol med att arenan är mest intressant när bandyn vill ha arenan, sa Fredrik Granting.

Aldrig så eniga plötsligt

Men vid presskonferensen efter styrelsemöte fanns en påfallande stor enighet, enligt Arbetarbladet.

- Vi ställer oss bakom multiarenan, huvudinriktningen i affärsplanen, sa Håkan Stadin, ordförande i arenabolagets styrelse.

- Ledordet är förändring. Men jag tror vi kan hitta gemensamma vägar som tillsammans gör oss starka för framtiden, sa vd Fredrik Granting.

- Det känns jätteskönt att få det här beskedet. Att gå in och hitta samförståndslösningar är jätteviktigt. Vi måste sätta till så mycket resurser vi kan för att stödja den processen, sa Lars-Olof Skoog, ordförande för Saik bandy.

"En väl fungerande multiarena"

Nu ska en arbetsgrupp skapa och presentera en långsiktig strategi för Jernvallen och Göransson Arena.

- Det viktiga är att vi tillsammans med föreningarna kan bygga upp en dialog. Det vore att skjuta oss i foten om vi tar beslut som är till nackdel för andra parter.

- Det ska vara en väl fungerande multiarena med mångfald av olika evenemang, sa Fredrik Granting och gjorde sig till talesman för gruppens inriktning.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Efter tre års väntan är Ryder Cup äntligen tillbaka.

Europa möter USA i en av idrottsvärldens mest prestigefyllda lagtävlingar - och streamingtjänsten Viaplay direktsänder hela 29 timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.