Snacka om efterlängtade fotbollsplaner...

Efterlängtade av tusentals ledare och spelare. Nu är gräset på plats, men inte spelbart riktigt ännu. De gröna mattorna har rullats ut på stadens nya fotbollsplaner på Gärdet. Och det är inte vilka mattor som helst. 

Till våren kommer barn och ungdomar i Stockholm att kunna spela fotboll på hybridgräs, liknande det som finns på Milans och Inters matcharena San Siro i Italien. 

Dessutom, och inte minst viktigt, innehåller hybridgräset endast tio procent mikroplaster, jämfört med vanligt konstgräs.

Hybridgräs är en blandning av naturgräs och konstgräs, som klarar nästan tre gånger högre belastning än naturgräs. Det håller längre, förlänger träningssäsongen och ger därmed fler speltimmar jämfört med vanliga naturgräsplaner.

– Jag är stolt över att vi äntligen färdigställt de första hybridgräsplanerna i Stockholm och jag tycker att vi varit innovativa under arbetet. Att lägga konstgräs på den här platsen hade aldrig varit ett alternativ, säger Dennis Wedin, fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

Hybridgräsplanerna är de nordligaste i Europa och gräset är av liknande slag som det på Milans och Inters matcharena San Siro i Italien.

– Två nya fotbollsplaner i innerstaden är precis vad Stockholm, som har brist på idrottsytor, behöver. Hybridgräsplanerna på Gärdet kommer få stor betydelse för föreningslivet och idrotten, särskilt för barn och unga, säger Karin Ernlund, idrottsborgarråd Stockholms stad.

De nya hybridgräsplanerna är de första i sitt slag i Stockholm och ligger utmed Sandhamnsgatan i närheten av Kampementsbadet. Runt spelplanerna finns stängsel och belysning. Den största delen av sportfältet är fortfarande öppet parklandskap. Hybridgräsplanerna har kostat 31 mnkr att uppföra.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Den 152:a upplagan av golfens The Open var en svensk TV-klassiker redan innan förste svensk hade slagit ut på torsdagmorgonen.
Med direktsändningar i TV runt sju timmar dagligen torsdag-söndag innebär den här bevakningen ett nytt rekord.Och nu eggar tre svenskar varandra

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

I Sverige finns det runt en halv miljon aktiva golfentusiaster. Vad de gör de närmaste fyra dagarna råder det inget tvivel om.  Tro inte att de är på golfbanan, nej, de  tillbringar ett stort antal timmar framför TV:n.

British Open pågår i fyra dagar, timme efter timme.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.