Snacka om efterlängtade fotbollsplaner...

Efterlängtade av tusentals ledare och spelare. Nu är gräset på plats, men inte spelbart riktigt ännu. De gröna mattorna har rullats ut på stadens nya fotbollsplaner på Gärdet. Och det är inte vilka mattor som helst. 

Till våren kommer barn och ungdomar i Stockholm att kunna spela fotboll på hybridgräs, liknande det som finns på Milans och Inters matcharena San Siro i Italien. 

Dessutom, och inte minst viktigt, innehåller hybridgräset endast tio procent mikroplaster, jämfört med vanligt konstgräs.

Hybridgräs är en blandning av naturgräs och konstgräs, som klarar nästan tre gånger högre belastning än naturgräs. Det håller längre, förlänger träningssäsongen och ger därmed fler speltimmar jämfört med vanliga naturgräsplaner.

– Jag är stolt över att vi äntligen färdigställt de första hybridgräsplanerna i Stockholm och jag tycker att vi varit innovativa under arbetet. Att lägga konstgräs på den här platsen hade aldrig varit ett alternativ, säger Dennis Wedin, fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

Hybridgräsplanerna är de nordligaste i Europa och gräset är av liknande slag som det på Milans och Inters matcharena San Siro i Italien.

– Två nya fotbollsplaner i innerstaden är precis vad Stockholm, som har brist på idrottsytor, behöver. Hybridgräsplanerna på Gärdet kommer få stor betydelse för föreningslivet och idrotten, särskilt för barn och unga, säger Karin Ernlund, idrottsborgarråd Stockholms stad.

De nya hybridgräsplanerna är de första i sitt slag i Stockholm och ligger utmed Sandhamnsgatan i närheten av Kampementsbadet. Runt spelplanerna finns stängsel och belysning. Den största delen av sportfältet är fortfarande öppet parklandskap. Hybridgräsplanerna har kostat 31 mnkr att uppföra.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen