Regeringen vill skapa lista på åtgärder

Nån ordning får det lov att vara på idrottsrenorna. Regeringen vill nu se över ett batteri av åtgärder som finns för att få bort, eller åtminstone minska brott och stök påläktarna.

Idrottsrörelse gillar givetvis ett åtgärdspaket.

.– Vi kan inte ha en säsong till som den vi hade. Det är helt oacceptabelt, säger socialministern Jakob Forssmed i ett uttalande.

Under tisdagen hade justitieministern Gunnar Strömmer (M) och social- och idrottsministern Jakob Forssmed kallat till uppföljningsmöte med svensk fotboll representerat av i synnerhet avSvenska Fotbollförbundet, SvFF, och elitklubbarnas organisation, SEF.

Tonen var uppenbar direkt.

Nån ordning får det lov att vara på idrottsrenorna. Regeringen vill nu se över ett batteri av åtgärder som finns för att få bort, eller åtminstone minska brott och stök påläktarna, betonde justieminister Gunnar Strömmer.

Idrottsrörelse gillar givetvis ett åtgärdspaket.

"Inte en säsong till "

.– Vi kan inte ha en säsong till som den vi hade. Det är helt oacceptabelt, säger socialministern Jakob Forssmed i ett uttalande.

under hösten uppstod flera allvarliga ordningsstörningar inom elitfotbollen som visar på behovet av ytterligare åtgärder för att stärka säkerheten vid fotbollsmatcher”, skrev justitiedepartementet på sin egen hemsida inför mötet..

– Vi välkomnar att regeringen vill ge både myndigheter och idrottsrörelsen skarpare åtgärder att agera , säger Anna Iwarsson, tillförordnad ordförande i Riksidrottsförbundet.

__ Vi inom idrottsrörelsen behöver ta steg framåt, men vi kommer inte att klara det utan rätt stöd från stat, polis och åklagare, 

Utredning med direktiv

Regeringen h presenterade på tisdagen ett direktiv till en utredning som ska leda till färre brott och ordningsstörningar på matcher och tävlingar. 

Det handlar om att se över tillträdesförbudet, straffskalan i ordningslagen gällande maskeringsförbudet och användning av pyroteknik samt möjligheten att nyttja kamerabevakning som verktyg för att beivra bråk och stök på idrottsevenemang. 

– Det har varit för många matcher det senaste året som har haft omfattande brott och ordningsstörningar. 

– Det har varit för många matcher det senaste året som har haft omfattande brott och ordningsstörningar. Vi välkomnar att regeringen har lyssnat på idrottsrörelsen och de problem vi ser för att skapa trygga och stämningsfulla evenemang för alla, säger Anna Iwarsson. 

Organiserad brottslighet, hot om terrordåd och annan brottslighet drabbar det svenska samhället och därmed även idrottsrörelsen. För att höja säkerheten har RF redan ett samarbete med berörda myndigheter. 

Organiserad brottslighet

Fokus i arbetet ligger på att förebygga brott, öka beredskap och ge verktyg för att agera på rätt sätt när något väl händer.

Den organiserade brottsligheten växer och utmanar företrädare inom idrotten på olika sätt. Det handlar om oro och otrygghet i samband med vissa idrottsevenemang, uppgjorda matcher samt hot, våld och trakasserier.

Idrottsrörelsen tar ett stort ansvar för att motverka den brottslighet som är relaterad till idrotten. Det finns dock alltid ett behov av att bredda, stärka och tydliggöra idrottens förhållningssätt och hantering av brottslighet i samband med idrott.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Den svenska hockeykartan blir allt mindre – det kan inte vara förbundsbasen Anders Larssons visioner om en ishockey för alla. Förbundets överklagandenämnd har avslagit fyra lags klagan sedan Licensnämnden inte beviljat spel i Hockeyettan säsongen 2024-2025.

Beslutet avser lagen Strömbro, Kristianstad, Bäcken och KRIF Hockey (Kallinge-Ronneby)  som samtliga degraderas till Hockeytvåan. Beskedet kan överklagas till Riksidrottsnämnden (RIN).

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

OS-invigningen är bara ett par dagar bort.  Det må vara världens största idrottsfest, men det är också den särklassigt dyraste. Totalkostnaden för olympiska spelen har skjutit i höjden till över 187 miljarder dollar sedan 2000, tre gånger mer än planerat. För att vara värd kommer Paris sannolikt att spendera över 9,6 miljarder dollar, mer än turismintäkterna ger och 76 procent mer än planerat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elite Hotels of Sweden är stolta att tillkännage att vår grundare, Bicky Chakraborty, har valts in i Swedish Tennis Hall of Fame. En av Svenska Tennisförbundets största sponsorer tar plats bredvid legendarer som Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander,s Magnus Norman, Thomas Enqvist och Kent Karlsson.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

Ingen kan undgå att OS är i antågande.  Det blir en och annan timme framför TV:n de närmaste veckorna. Inget slötittande utan vi är på helspänn hela tiden.  Man vill ju ha koll på allt. I klartext, det tar på krafterna att vara uppdaterad . Vi förbereder på skilda sätt. Vissa kan till och med strunta i evenemanget, andra sitter som klistrade vid tv:n.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.