Regeringen vill skapa lista på åtgärder

Nån ordning får det lov att vara på idrottsrenorna. Regeringen vill nu se över ett batteri av åtgärder som finns för att få bort, eller åtminstone minska brott och stök påläktarna.

Idrottsrörelse gillar givetvis ett åtgärdspaket.

.– Vi kan inte ha en säsong till som den vi hade. Det är helt oacceptabelt, säger socialministern Jakob Forssmed i ett uttalande.

Under tisdagen hade justitieministern Gunnar Strömmer (M) och social- och idrottsministern Jakob Forssmed kallat till uppföljningsmöte med svensk fotboll representerat av i synnerhet avSvenska Fotbollförbundet, SvFF, och elitklubbarnas organisation, SEF.

Tonen var uppenbar direkt.

Nån ordning får det lov att vara på idrottsrenorna. Regeringen vill nu se över ett batteri av åtgärder som finns för att få bort, eller åtminstone minska brott och stök påläktarna, betonde justieminister Gunnar Strömmer.

Idrottsrörelse gillar givetvis ett åtgärdspaket.

"Inte en säsong till "

.– Vi kan inte ha en säsong till som den vi hade. Det är helt oacceptabelt, säger socialministern Jakob Forssmed i ett uttalande.

under hösten uppstod flera allvarliga ordningsstörningar inom elitfotbollen som visar på behovet av ytterligare åtgärder för att stärka säkerheten vid fotbollsmatcher”, skrev justitiedepartementet på sin egen hemsida inför mötet..

– Vi välkomnar att regeringen vill ge både myndigheter och idrottsrörelsen skarpare åtgärder att agera , säger Anna Iwarsson, tillförordnad ordförande i Riksidrottsförbundet.

__ Vi inom idrottsrörelsen behöver ta steg framåt, men vi kommer inte att klara det utan rätt stöd från stat, polis och åklagare, 

Utredning med direktiv

Regeringen h presenterade på tisdagen ett direktiv till en utredning som ska leda till färre brott och ordningsstörningar på matcher och tävlingar. 

Det handlar om att se över tillträdesförbudet, straffskalan i ordningslagen gällande maskeringsförbudet och användning av pyroteknik samt möjligheten att nyttja kamerabevakning som verktyg för att beivra bråk och stök på idrottsevenemang. 

– Det har varit för många matcher det senaste året som har haft omfattande brott och ordningsstörningar. 

– Det har varit för många matcher det senaste året som har haft omfattande brott och ordningsstörningar. Vi välkomnar att regeringen har lyssnat på idrottsrörelsen och de problem vi ser för att skapa trygga och stämningsfulla evenemang för alla, säger Anna Iwarsson. 

Organiserad brottslighet, hot om terrordåd och annan brottslighet drabbar det svenska samhället och därmed även idrottsrörelsen. För att höja säkerheten har RF redan ett samarbete med berörda myndigheter. 

Organiserad brottslighet

Fokus i arbetet ligger på att förebygga brott, öka beredskap och ge verktyg för att agera på rätt sätt när något väl händer.

Den organiserade brottsligheten växer och utmanar företrädare inom idrotten på olika sätt. Det handlar om oro och otrygghet i samband med vissa idrottsevenemang, uppgjorda matcher samt hot, våld och trakasserier.

Idrottsrörelsen tar ett stort ansvar för att motverka den brottslighet som är relaterad till idrotten. Det finns dock alltid ett behov av att bredda, stärka och tydliggöra idrottens förhållningssätt och hantering av brottslighet i samband med idrott.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.