Nya ägare till jättehallen i Karlstad

Drömmen om bättre fotboll består i Karlstad. Men än så länge har hockeyn ett starkt herravälde över idrotten i stan.Att få bättre kvalitet på fotbollen är ändå ett mål för åtskilliga. Kenneth  Wahlström, kallad sponsorkungen i Värmland, var den envetne entreprenören som blev miljardär via en jättepark av anläggningsmaskiner. Han blev också fotbollens främste finansiär och mannen bakom Karlstad Air Dome.

De började diskutera på en sponsorresa. Mikael Linder, t v, hade drivkraft och idéer, Kenneth Wahlström, t h, viljan och pengarna. Tack vare deras möte fick karlstad en Air Dome. jättehallen!

Men villkoren har ändrats radikalt, Svennis Eriksson förklarade sig villig att bidra i Karlstad BK, men blev sjuk och Kenneth Wahlström avled efter sjukdom. Nu  är ägarebilden runt gigantiska fotbollshallen Air Dome klar och verksamheten säkrad. 

Ny ägaretrio

Patrik Hjelte, ordförande i Karlstad Fotboll, Carl-Johan Sahlström och Daniel Pettersson sa ja till finansiering och via Kenneth  Wahlströms dödsbo bildades ett särskilt bolag för hallen. Tre män och företagare i Karlstad som ger hallen trygga villkor. 
Till hallen är också den ursprunglige initiativtagaren, Mikael  Linder, knuten.
Vid en sponsorresa till England träffades just Mikael, som också har ett förflutet som ordförande i Karlstad BK, och Kenneth Wahlström och kom att prata om behovet av en hall. 2Sponsorkungen blev lockad och ville bidra med huvuddelen av de 7 miljonerna och på det viset tillkom Karlstad AirDome.
- Nu har vi runt tusen spelare i veckan som tränar och spelar här, så nog utnyttjas hallen, säger en glad Mikael.
Karlstad Bollklubbs namn ändrades 2020 till Karlstad Fotboll, efter samgående med Carlstad United.

investerade i hallen

Den gamla bädden med grus och ursprungligt konstgräs kostade 2,5 miljoner kronor att ta bort, men via kommunal stöttning, 4 miljoner kronor per år kan verksamheten fortsätta. 
Kultur och fritidsförvaltningen sa ja till klubbens önskan att via just bolaget Karlstad AirDome få ett utökat ekonomiskt driftstöd. Beloppet höjdes från 250 000 kr till 400 000 kr/år och samtidigt förlängdes avtalet med ytterligare tio år. 
Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.