Elitklubb upphör efter politikernas nej

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

Ingen trängsel på läktaren - och det blir det inte i fortsättningen heller. Kommunen vägrar art samarbeta med IFKMotala bandy.

Politikernas utnötningstaktik har lyckats. För vad ska man annars benämna de styrandes sätt att bete sig mot klubben… Och, beslutsfattarna visste på förhand vad ett avfärdande skulle innebära.

En gång för alla hade de tidigare kunnat ge raka besked utan att behöva skjuta på frågan  och skapa hopp om ett förverkligande året därpå.  Möjligen,

38 år som elitklubb

Drömmen om bandyhall har funnits i närmare 20 år. 
Förhoppningarna har funnits där hela tiden som en outnyttjad snöskyffelli. Skulle IFK Motala bli den klubb som sist av alla elitklubbar får tak över huvudet?
Spelare och ledare har återkommande fått nytt hopp. Klubben har också ställt upp för kommunen oh hjälpt till med olika projekt i hopp om att gynna sina förhoppningar. Men det var bortkastad tid. och energi.
Bandyvännerna lyssnade tålmodigt på politikernas argument och avvärjande svar. Så här i efterhand står det klart att de e aldrig var genuint intresserade och egentigen inte ville bygga. Det har saknat betydelse att IFK nått sensationella framgångar när budget och resurser var avsevärt mindre än många konkurrenter.
Med små ekonomiska medel har de ändå nått goda resultat i elitserien. IFK har förtjänat pris för tapperhet och tålmodighet. För år till århela tiden har förväntningarna ökat när sommar har övergått till vinterhalvåret och vetskapen om spel igen i regn eller snö.. För att inte tala om vad åskådarna har tvingas utstå.
”Nästa år, då kommer nog hallen, Då kan vi också få anständiga villkor för att utöva vår sport”, har det hetat i klubben..
Men politikerna har struntat i dessa vädjanden, ungefär som om ”ni får skylla er själva, har ni valt den sporten så vet ni vad det innebär. 
Åren fick passera, antal nej också. olitikerna lät sig inte rubbas.  
Att klubben har nått sportsliga framgångar som har gett stan PR och marknadsföring, det har tydligen inte gått upp för politikerna.
När dessa sa nej igen vid en konfrontation i förra veckan fick det vara nog. IFK vill  inte längre utnyttja sin berättigade plats i Elitserien och nu slocknar allt efter 38 år i på högsta nivå. Spelare och ledare vill inte höra till division I dit IFK blir nedflyttat. Så snart har Motala inget lag, varken på papperet eller på isen.
Men oomtvistliga fakta är nedlåtande för politikerna. Antalet bandyhallar har vuxit i antal i Sverige. Du har blivit ändamålsenliga och exemplariska och är inga skrytbyggen. Och i dag finn modeller för billigare byggen.
Det bakomvarande arbetet i Motala kan ifrågasättas. På östgötska talas om kostnader på över en halv miljon för ett genomföra ett bygge.

Värt några mil i buss

Östgötarna hade kunnat hyra en buss och åkt knappt en timme åt nordost för att studera  närmaste nybygget, hallen i Katrineholm. Den kostade 150 miljoner kr.
I Motalas budget fanns 295 miljoner avsatta. De två anbud som hade kommit in var på 377 respektive 441 miljoner… Men att försöka granska  vad som gick fel ville politikerna aldrig göra. Den höga kostnaden var ändå ett avgörande skäl till avfärdandet.
– Jag är ledsen. Besviken. Och förbannad, säger IFK:s ordförande Patrik Carlsson i en kommentar.
Idag i Motala finns bara förlorare i dag.
Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.