Roger Anderssons blogg

Roger Andersson är vd för Idrottens Affärer. I ett tidigare liv sportjournalist på Aftonbladet, sportchef på SvD, chefredaktör för Svensk Golf och mediechef på Golfförbundet. Nu mest grinig gubbe med förkärlek för att hacka på dåliga tv-produktioner, slö journalistik och slentrianmässig sponsring. Bloggens startsida.

Golf Digests nya ranking

Så har då den stora diskussionen dragit igång bland landets golfare igen. Golf Digest trampar varje år i myrstacken och rör om lite genom att presentera Sveriges 50 bästa golfbanor.

Fast hur mycket jag än försöker hitta svagheter så har jag svårt att ta bort eller lägga till någon bana i toppen. Placeringar kan väl alltid diskuteras, men jag saknar den där riktiga "bomben". Kanske kommer den nästa år när Bro Hofs "andrabana", Castle Course öppnar eller Vallda i väst mognat occh PGA-banan i Skåne kommit över barnsjukdomarna.

Här är i alla fall listan på de 15 högst rankade, fjolårets placering inom parentes.

Hela listan kollar du på www.golfdigest.se

1. Bro Hof Slott (Stadium course) (1)
2. Barsebäck Golf & Country Club (Masters Course) (2)
3. Falsterbo Golfklubb (4)
4. Vasatorp Golfklubb (Tournament Course) (7)
5. Halmstad Golfklubb (Norra) (3)
6. Ljunghusens Golfklubb (5)
7. Visby Golfklubb (NY)
8. Hills Golf club (15)
9. Elisefarm Golf Club (18)
10. Grönhögen Golf Links (8)
11. Sand Golf Club (6)
12. Frösåker Golf & Country Club (10)
13. Bokskogens Golfklubb (Gamla) (9)
14. Vidbynäs Golf club (South Course) (14)
15. Kristianstads Golfklubb (Åhus östra) (11)

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.