Roger Anderssons blogg

Roger Andersson är vd för Idrottens Affärer. I ett tidigare liv sportjournalist på Aftonbladet, sportchef på SvD, chefredaktör för Svensk Golf och mediechef på Golfförbundet. Nu mest grinig gubbe med förkärlek för att hacka på dåliga tv-produktioner, slö journalistik och slentrianmässig sponsring. Bloggens startsida.

Satsa eller försvinn

Manchester United spelade bort Arsenal från chansen att vinna Premier League genom att vinna med 3-1 på Emirates. Det var återigen en örfil till Arsenals manager Arséne Wenger som har ett stort dilemma. Han har i 13 år byggt upp klubben, från "Boring Arsenal" till "scoring Arsenal", gjort klubben professionell och stadd i kassa. Till skillnad från de främsta konkurrenterna Chelsea, United och Liverpool har Wenger sålt rätt spelare i rätt läge och köpt lovande ungdomar istället.

Men hur länge kommer londonlagets supportrar och styrelse att ha tålamod med Wengers taktik? Fotboll handlar om att vinna troféer och mästerskap. Arsenal är inte ens nära. Juniorlaget åkte ur Carling Cup, ett c-lag med gamle Sol Campbell åkte ur FA-cupen och nu försvann ligasegern i en match där Wengers spelsystem obarmhärtigt maldes sönder av Fergusons manskap.

Vill man hänga med bland de främsta lagen i världen så är skuldfällan ett måste. United och Chelsea har gemensamt ca 18 miljarder i skulder. För att inte tala om de spamska lagen Barcelona och Real Madrid. Men man är bäst...

Så lag som Arsenal står vid ett vägskäl. Satsa och riskera eller backa hem och spela säkert. Egentligen är ju Wenger ett föredöme, både i affärer och när det gäller fotbollsfilosofi. Men jag är inte säker på att alla i norra London ser det så längre...

Nu avslöjas att ett svenskt konsortium med flera sports tech-bolag köper en fotbollsklubb från Gibraltar, med ett lag som spelar i den högsta, inhemska ligan.

- Med närheten till både Spanien och Portugal finns möjligheten att utveckla och förädla talanger, både inhemska och utifrån, betonar Pär Magnus Roos, delägare och initiativtagare till ägargruppen. Han är den som har samlat ett kapital om närmare 40 miljoner kr. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Discoverys tittar har betalat för att se allsvskan och Superettan. Nu plötsligt kommer beskedet att Kunderna hos CMore kan göra det samma. – titta på svensk elitfotboll.

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.