Motorshow i Fågelboet

(Motor/Event) Race of Champions flyttar till Kina. Nästa anhalt blir det så kallade Fågelboet, det vill säga den berömda OS-arenan i Peking. Race of Champions blir därmed det första sportevenemanget i arenan sedan OS-avslutningen.

Tävlingen har sedan starten körts på Kanarieöarna, på Stade de France i Paris och nu senast på klassiska Wembley i London. Race of Champions är en utmaning mellan de bästa förarna inom olika bilsportkategorier. Som Formel 1, rally, rallycross och Nascar för att nämna några.

Både Michael Schumacher och Sebastian Loeb, världsmästare i varsin sport, har kört och gillar det förstås. Det handlar om att köra samma bilar runt en bana med både asfalt och grus. Lika villkor för alla. Svenske DTM-stjärnan Mattias Ekström, också en duktig rallyförare, har besegrat alla världsstjärnor inklusive Schumacher.

Race of Champions startades av svenske journalisten Fredrik Johnsson och hans hustru, förra rallystjärnan Michele Mouton.

- Vi fick en del intressanta förslag, men när Peking kom upp var det förstås extra intressant med tanke på den succé som OS var i just Fågelboet. De senaste fem åren har vi arrangerat tävlingen på två av Europas största sportarenor, så nu ska det bli spännande att ta Race of Champions till Asien för första gången, kommenterar Fredrik Johnsson. (Sportbusiness)

Svenska Bandyförbundet drabbas av en rekordstor ekonomisk smäll. Nu avslöjas att underskottet är på nästan 5 miljoner kronor för 2022/2023. En av anledningarna är att Ryssland exkluderats och att det internationella utbytet inte  blev som det var tänkt.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Under kommande dam-VM i fotboll, 20 juli – 20 augusti på Nya Zeeland och i Australien, skrivs historia.

 För första gången någonsin, det här är nionde upplagan av VM, kommer FIFA, det internationella förbundet, ett ekonomiskt ersätta varje spelare från totalt 32 nationer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

Radiosporten - så omtyckt, så särklassig - tills nu!

Bolaget Sportscom AB utmanar Radiosporten.

Lyssnare ska få ett alternativ i höst , och i utbudet prioriteras fotbollsallsvenskan, SHL och Premier League 

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.