Annikas tävling återuppstår i Skåne

PGA of Sweden National, sydost om Malmö, är den golfanläggning som ska ta upp kampen med Bro Hof om att vara den allra främsta i Sverige. Här vill Annika Sörenstam att hennes egen tävling, Scandinavian TPC, ska fortleva.

Invigningen skedde när gravida Annika Sörenstam stod inomhus och slog första slaget. Skälet var enkelt, det regnade grymt mycket och all vistelse utomhus var omöjligt.

På mark som har hört till Torups slott finns golf-Sveriges senaste lyxiga skapelse. Ett förnämligt klubbhus och två 18-hålsslingor. Links Course är nu spelbar, Lake Course beräknas bli färdig nästa år. Därtill ska det finnas en 9-hålsbana.

Malmös förra kommunalråd, Nils Yngvesson, tipsade om att Malmö kommun hade för avsikt att sälja Torup och PGA Sweden fann vad man sökte för 13 år sedan. Därtill kom bröderna Paulsson in som finansiärer.

Annika Sörenstam, 38 år, gjorde sin sista flygresa innan hon ska föda sitt barn och kom till Sverige för ett intensivt veckolångt besök. En clinic på Bro Hof, ett besök på Drottningholms slott för att ta emot kungamedaljen av Carl XVI Gustaf, medverkan vid ungdomstävlingen Annika Cup för att avrunda dagarna med PGA-invigningen varpå hon propagerade för golf vid IOK-kongressen i Schweiz i lördags.

- Det är nog det märkligaste invigningsslag jag gjort, skrattade Annika efter sitt slag från en tillfällig scen med en ryamatta byggd i restaurangen.

Annika gillade PGA-anläggningen och avslöjade att hon gärna ser en fortsättning på sin egen tävling, Scandinavian TPC, just här.

- Javisst, men det tar ju nästan ett år att sy ihop en tävling. Men vi för allvarliga diskussioner och detta är inte bara något vi har nämnt i förbigående. PGA är en perfekt organisation att jobba med.

PGA-chefen Mikael Sorling, kan också bekräftar också ansträngningar pågår för att få Europatourtävlingen.

- Vi för samtal med IMG och Region Skåne. Tanken är att tävlingen ska rulla runt mellan de tre tourbanorna i Skåne. Barsebäck, Varsatorp och PGA banan här i Bara, säger Sorling till golf.se.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

35 000 löpare anmälde sig till Göteboegsvarvet och betalade anmälningsavgift Men Corona-epidemin  stoppade loppet - utan att pengarna återbetalades. Det förfarandet ska nu synas av synas konsumentverket via ett så kallattillsynsärende.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.