Annikas tävling återuppstår i Skåne

PGA of Sweden National, sydost om Malmö, är den golfanläggning som ska ta upp kampen med Bro Hof om att vara den allra främsta i Sverige. Här vill Annika Sörenstam att hennes egen tävling, Scandinavian TPC, ska fortleva.

Invigningen skedde när gravida Annika Sörenstam stod inomhus och slog första slaget. Skälet var enkelt, det regnade grymt mycket och all vistelse utomhus var omöjligt.

På mark som har hört till Torups slott finns golf-Sveriges senaste lyxiga skapelse. Ett förnämligt klubbhus och två 18-hålsslingor. Links Course är nu spelbar, Lake Course beräknas bli färdig nästa år. Därtill ska det finnas en 9-hålsbana.

Malmös förra kommunalråd, Nils Yngvesson, tipsade om att Malmö kommun hade för avsikt att sälja Torup och PGA Sweden fann vad man sökte för 13 år sedan. Därtill kom bröderna Paulsson in som finansiärer.

Annika Sörenstam, 38 år, gjorde sin sista flygresa innan hon ska föda sitt barn och kom till Sverige för ett intensivt veckolångt besök. En clinic på Bro Hof, ett besök på Drottningholms slott för att ta emot kungamedaljen av Carl XVI Gustaf, medverkan vid ungdomstävlingen Annika Cup för att avrunda dagarna med PGA-invigningen varpå hon propagerade för golf vid IOK-kongressen i Schweiz i lördags.

- Det är nog det märkligaste invigningsslag jag gjort, skrattade Annika efter sitt slag från en tillfällig scen med en ryamatta byggd i restaurangen.

Annika gillade PGA-anläggningen och avslöjade att hon gärna ser en fortsättning på sin egen tävling, Scandinavian TPC, just här.

- Javisst, men det tar ju nästan ett år att sy ihop en tävling. Men vi för allvarliga diskussioner och detta är inte bara något vi har nämnt i förbigående. PGA är en perfekt organisation att jobba med.

PGA-chefen Mikael Sorling, kan också bekräftar också ansträngningar pågår för att få Europatourtävlingen.

- Vi för samtal med IMG och Region Skåne. Tanken är att tävlingen ska rulla runt mellan de tre tourbanorna i Skåne. Barsebäck, Varsatorp och PGA banan här i Bara, säger Sorling till golf.se.

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.