Barcelona bjuds in till MFF-fest

Malmö FF har reserverat 10 miljoner kronor för att locka ett internationellt fotbollslag till jubileumsfesten på Malmö Arena 2010. Kanske Barcelona och en viss Malmöson kan komma rent av…
Annons

- Varför inte? Det kostar ju inget att bjuda in…säger MFF:S vd, Pelle Svensson, i en intervju i Kvällsposten. Tillsammans med styrelseordförande Bengt Madsen framträder Pelle Svensson och berättar om tillvaron i Sveriges rikaste fotbollsförening.

Nu tar klubben sats inför 2010. En bra höstspurt räddade facit i år efter en i övrigt tämligen bedrövlig säsong. Men nu har optimismen återvänd och Madsen-Svensson hävdar att hela ledningen avgår nästa år om det inte blir en topplacering för Malmö FF.

Kravprofil innan Hasse Borg ersätts

De försvarar tränaren Roland Nilsson och de kommenterar sportchefen Hasse Borgs avgång. 

- Han lämnar sitt jobb vid årsskiftet, men kommer att stanna för att hjälpa sin efterträdare. Vem det blir har vi ingen aning om eftersom vi inte diskuterat namn ännu. Vi ska i stället göra upp en kravprofil.

MFF:s strålande ekonomi skapar också frågor – som den om det är viktigast med fotbollsresultaten eller det ekonomiska utfallet?

- Ingen tvekan. Hela MFF:s existens bygger på de idrottsliga resultaten. Men de förutsätter en god ekonomi. En sak är dock kristallklar. Syftet för Malmö FF är inte att tjäna pengar, fastslår Madsen-Svensson.

Bengt Madsen har varit med länge nu. Hur länge blir du kvar?

- Jag ska ta mig en ordentlig funderare nu på hur jag ska göra, säger Madsen mot bakgrund av ryktet att han ska avgå som ordförande efter 100-årsjubileet.

Madsen ska gå

- Jag är 67 år och kan, enligt stadgarna, sitta tre år till, men så blir det inte. Jag kommer att gå innan dess, men jag ser fram emot jubileumsåret med mottagningar, festligheter och toppfotboll, fortsätter Madsen.

MFF har bestämt att bjuda in ett av Europas absolut bästa. Många önskar få se Barcelona, kan det tänkas?

- Det kommer att kosta tio miljoner att ta hit dem, men publiken, sponsorerna och vi i MFF får väl betala, säger Madsen i Kvällsposten.

Riksidrottsförbundet drabbades i maj 2018 för olaga i ntrång i IT-systemet. Nu hävdar Säpo att  hackergruppen Fancy Bears på uppdrag av rysk underrättelsetjänst, GRU, låg bakom brottet, 

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Smått fantastiska 3 000 personer  har redan anmält sig. Trots att över fyra månader återstår till start. Men redan nu har Salming Idre Fjällmaraton nått deltagartaket 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Discovery värvar två före detta friidrottsstjärnor till rollerna som expertkommentatorer vid OS i Tokyo i sommar. Carolina Klüft och Michel Tornéus har skrivit på avtal och de ska jobba ihop med bl a programledaren Jonas Karlsson.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.