Broloppet i tv räddar MAI

Tyska tv-kanalen ZDF ska sända Broloppet den 12 juni. ZDF betalar så bra för att återge 30 000 löpares kamp att pengarna räddar Malmö AI:s ekonomi.
Annons

Pengarna är mycket välkomna i en klubb som 2009 gick back med 600 000 kronor. Det innebär att ett negativt kapital har passerat 4 miljoner.

Broloppet har en egen budget och intäkterna från arrangemanget, inklusive tv-ersättning, startavgifter och annat, ska ge klubben nytt hopp.

- Kan vi hålla kostnaderna nere blir det ett bra överskott för MAI, säger ordföranden Sture Östlund i Sydsvenska Dagbladet

Däremot kan han inte hoppas på samma intäkter framtiden. Broloppet i år blir det sista då ett arrangemang kräver för mycket både vad det gäller avstängningar och samarbetet med en dansk klubb.

Men Malmö sneglar mot Göteborgsvarvet och vill etablera en tävling i sin egen region.

- Vi ska ha ett lopp på ungefär samma tidpunkt i juni som loppet går i år, säger Östlund.

Han berättar om att det finns sponsorer som är villiga att fortsätta och dessutom vill han värna om den de 30 000 löpare som MAI har kontakt med.

Nu skissas på en halvmaraton med start och mål på Malmö stadion

Mitt i bedrövelsen kommer glädjebeskedet – RF och Fotbollförbundet  har lyckats skrapa ihop 35 miljoner kronor som delas ut som stöd  i stöd till de allsvenska lagen, Klubbarna i herrallsvenskan får dela på nästan 27 miljoner och de i damallsvenskan får  knappt 3 miljoner.

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Förhoppningen om färre restriktioner för idrotten finns inte i nuläget - i stället förlängs gällande restriktioner på grund av pandemin till den 17 maj. Det gäller både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningsförordningen vilket innebär fortsatt 8 personer vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster Likaså blir det fortsatt stopp för ungdomar att börja idrotta.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.