F1-lopp planeras i Rom och New York

Ett formel 1-lopp mitt inne i Rom. Bara en naiv dröm har kritikerna sagt, men nu står det klart att ett förverkligande inte behöver vara avlägset. Många jobbar hårt för ett fantastiskt lopp 2013.

Flera stora motortidningar i Europa rapporterar om planerna som har avancerat inte bara i Rom utan också i New York. Ett förverkligande i båda städerna skulle innebära maximal PR för formel 1 och ett genomslag av gigantiska mått.

Det är F1-sportens centralfigur, Bernie Eccelstone, som själv avslöjar nyheten.

- Rom kommer att vara med på programmet 2013. Då har vi utökat antalet race till 20 och jag lovar att alla blir nöjda, säger Ecclestone till det tyska motormagasinet Speedweek.

Efter flera års förhandlingar är det starka krafter som driver arbetet för att göra ett Formel 1-race i centrala Rom. Förre formel 2-föraren och SuperBike-promotorn Maurizio Flammini står bakom ansträngningarna och uppenbarligen kan det bli tredje gången gillt eftersom försök skedde såväl 1984 som 2005.

Flammini sägs ha lämnat ett förslag till borgmästaren av Rom, som enligt uppgifter till Reuters är förtjust i idén. Banområdet är också utsett och tanken är att utnyttja i EUR-området (Esposizione Universale Roma). Nu krävs att det att nationella motorsport förbundet godkänner planerna innan FIA kan behandla en ansökan.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Djurgårds-spelaren Peter Hollands besinningslösa attack på Luleå-backen Fredrik Styrman i torsdagens SHL omgång fortsätter att väcka heta känslor i hockey-Sverige. 

-Hade händelsen ägt rum på allmän plats hade åklagare kunnat väcka åtal för grov misshandel, säger Mikael Johansson som var på matchen med sin dotter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.